У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники

У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники

8 Жовтня 2014
9839
8 Жовтня 2014
11:37

У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники

9839
У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники
У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники

У Львові до топ-5 радіостанцій з найвищим рейтингом і з найбільшим середньо тижневим охопленням входять три місцеві радіостанції - «Люкс ФМ» (має у Львові окрему від мережевої версію), «Львівська хвиля» та «FM Галичина».

 

Про це свідчать дані другої хвилі дослідження радіослухання* в містах з населенням понад 50 тисяч осіб за 2014 рік, яке проводить компанія GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Відповідні дані «Детектор медіа» отримала в «Радіокомітеті».

 

 

 

 

 

 

 

«Ми спостерігаємо, що локальні радіостанції мають високі показники. Можемо припустити, що по-перше, це так, тому що слухачі шукають не лише музику, але й новини, а природа людини така, що перш за все її цікавлять новини, які надходять з найближчого кола, від її сім'ї, міста/села, й потім це коло розширюється до регіонального, загальнонаціонального й далі. А по-друге, цьому сприяють ефективні рішення керівництва цих радіостанцій, які завдяки участі в дослідженні, можуть простежити динаміку слухання. Відповідно рейтинги локальних станцій не поступаються, а в деяких часових проміжках та за цільовими аудиторіями, перевищують національні станції», - звертає увагу Віталій Гордузенко, керівник Центру досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників.

 

За даними дослідження, у Львові впродовж дня радіо слухають краще ніж у цілому по містах з населенням понад 50 тисяч. Найбільш активно львів'яни слухають радіо упродовж дня з 11 до 18 години. Пік радіослухання - з 12 до 13 години.

 

 

 

 

Типовий радіослухач у Львові - це чоловік віком старший 25 років, із середнім доходом. Він має дітей, автівку, покупки переважно робить сам.

 

Водночас, львівський радіослухач дещо відрізняється від загальноукраїнського. Зокрема, частка жінок є більшою, у порівнянні зі всеукраїнськими даними. Також львівська аудиторія дещо старша, ніж по всій Україні та в ній представлено більше власників авто.

 

Найбільш активне радіослухання у автівці припадає на період з 8 до 19 години.

 

 

 

 

Ознайомитися з даними другої хвилі дослідження радіослухання в містах України з населенням понад 50 тисяч осіб за 2014 рік можна тут.

 

* Опитування проводилось з 31 березня до 13 липня 2014 року. У ньому взяли участь мешканці України з міст із населенням 50 тисяч +, у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 13 893 респонденти, в тому числі у Львові - 515 респондентів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду