detector.media
08.10.2014 11:37
У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники
У Львові до топ-5 найпопулярніших радіостанцій входять три місцеві мовники

У Львові до топ-5 радіостанцій з найвищим рейтингом і з найбільшим середньо тижневим охопленням входять три місцеві радіостанції - «Люкс ФМ» (має у Львові окрему від мережевої версію), «Львівська хвиля» та «FM Галичина».

 

Про це свідчать дані другої хвилі дослідження радіослухання* в містах з населенням понад 50 тисяч осіб за 2014 рік, яке проводить компанія GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет». Відповідні дані «Детектор медіа» отримала в «Радіокомітеті».

 

 

 

 

 

 

 

«Ми спостерігаємо, що локальні радіостанції мають високі показники. Можемо припустити, що по-перше, це так, тому що слухачі шукають не лише музику, але й новини, а природа людини така, що перш за все її цікавлять новини, які надходять з найближчого кола, від її сім'ї, міста/села, й потім це коло розширюється до регіонального, загальнонаціонального й далі. А по-друге, цьому сприяють ефективні рішення керівництва цих радіостанцій, які завдяки участі в дослідженні, можуть простежити динаміку слухання. Відповідно рейтинги локальних станцій не поступаються, а в деяких часових проміжках та за цільовими аудиторіями, перевищують національні станції», - звертає увагу Віталій Гордузенко, керівник Центру досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників.

 

За даними дослідження, у Львові впродовж дня радіо слухають краще ніж у цілому по містах з населенням понад 50 тисяч. Найбільш активно львів'яни слухають радіо упродовж дня з 11 до 18 години. Пік радіослухання - з 12 до 13 години.

 

 

 

 

Типовий радіослухач у Львові - це чоловік віком старший 25 років, із середнім доходом. Він має дітей, автівку, покупки переважно робить сам.

 

Водночас, львівський радіослухач дещо відрізняється від загальноукраїнського. Зокрема, частка жінок є більшою, у порівнянні зі всеукраїнськими даними. Також львівська аудиторія дещо старша, ніж по всій Україні та в ній представлено більше власників авто.

 

Найбільш активне радіослухання у автівці припадає на період з 8 до 19 години.

 

 

 

 

Ознайомитися з даними другої хвилі дослідження радіослухання в містах України з населенням понад 50 тисяч осіб за 2014 рік можна тут.

 

* Опитування проводилось з 31 березня до 13 липня 2014 року. У ньому взяли участь мешканці України з міст із населенням 50 тисяч +, у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 13 893 респонденти, в тому числі у Львові - 515 респондентів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY