Радіо «Рабинович ФМ» припинило ефірне мовлення через закінчення терміну договору з Business Radio Group

Радіо «Рабинович ФМ» припинило ефірне мовлення через закінчення терміну договору з Business Radio Group

3 Жовтня 2014
3866
3 Жовтня 2014
13:53

Радіо «Рабинович ФМ» припинило ефірне мовлення через закінчення терміну договору з Business Radio Group

3866
Радіо «Рабинович ФМ» припинило ефірне мовлення через закінчення терміну договору з Business Radio Group
Радіо «Рабинович ФМ» припинило ефірне мовлення через закінчення терміну договору з Business Radio Group

Радіо «Рабинович-ФМ» припинило мовлення на частоті 94,2 МГц у Києві. Замість нього розпочало мовлення «Радіо 24».

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» директор «Радіо 24» Роман Андрейко, причиною припинення мовлення «Рабинович ФМ» є закінчення терміну дії договору мовника з Business Radio Group, якому належить компанія «Радіо "Континент"», що володіє ліцензією на частоту 94,2 МГц у Києві.

 

«Наскільки я знаю, компанія «Радіо "Континент"» мала договір з «Рабинович ФМ» до кінця вересня. І виконала всі умови договору. З 1 жовтня був підписаний новий договір із «Радіо 24». А перед тим, щоб не порушувати чинне законодавство, були внесені зміни до ліцензії, за які проголосували на засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення», - сказав пан Андрейко.

 

Тим часом у прес-службі «Опозиційного блоку», одним з лідером якого є Вадим Рабинович, заявили, що радіо вимкнено незаконно, та висловили вимогу відновити його роботу. «Останнім часом на радіо («Рабинович ФМ» . - ТК) стали виходити новини. Правдиві й об'єктивні. Про ситуацію в країні, про економічні прогнози, оцінки дій влади з боку звичайних людей. Мабуть, саме ця правда, навіть її маленький шматочок комусь дуже сильно став заважати. Як і те, що власник радіоканалу - один з лідерів «Опозиційного блоку» Вадим Рабинович», - йдеться в заяві «Опозиційного блоку».

 

Коментуючи заяву «Опозиційного блоку», директор «Радіо 24» сказав: «Щодо того, що вимкнення «Рабинович-ФМ» незаконне, можу сказати, що це увімкнення «Рабинович-ФМ» було незаконним. Саме після цього Нацрада покарала власника ліцензії за незаконне включення в ефір. «Континент» отримав попередження Нацради за порушення через те, що радіо «Рабинович ФМ» вийшло в ефір на незаконних підставах».

 

Також пан Андрейко уточнив: «"Радіо 24" вийшло в ефір на цілком законних підставах, після відповідного рішення Нацради - в тому числі й щодо внесення змін до програмної концепції. Зараз умови ліцензії - щодо позивних та іншого - відповідають вимогам Нацради».

 

«Детектор медіа» намагається отримати також коментар власника Business Radio Group Анатолія Євтухова.

 

Нагадаємо, ліцензією на частоту 94,2 МГц у Києві володіє ТОВ «Радіо "Континент"». 25 вересня Нацрада внесла зміни до ліцензії цієї компанії. Відповідно до них, радіокомпанія змінила позивний «Рабинович ФМ» на «Радіо 24» (на підставі ліцензійного договору від 1 вересня 2014 року на використання знаку для товарів і послуг з ТОВ «ТРК "Праймедіа"» - власником мережі «Радіо 24»)). Також радіокомпанія змінила програмну концепцію на інформаційно-музичний формат: 12 годин на добу інформаційно-аналітичних програм, 8 годин - розважально-музичних і 4 години - реклами, елементів оформлення ефіру та анонсів.

 

При цьому власники і директор компанії не змінювалися. За словами пана Андрейка, «Радіо 24» не купувало радіокомпанію, а уклало угоду про співпрацю з Business Radio Group, до складу якої входить ТОВ «Радіо "Континент"». У такий же спосіб раніше «Радіо 24» співпрацювало з радіогрупою УМХ, коли мовило на її частотах у Києві, Харкові, Дніпропетровську та Севастополі, які згодом були продані радіо «Вести FM».

 

Нагадаємо, що влітку ТОВ «Радіо "Континент"» змінило позивний «Радіо Ренесанс» на «Рабинович ФМ» (Rabinovich FM). Відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Нацрада на засіданні 7 серпня. Разом з тим Нацрада оголосила радіокомпанії попередження за запуск «Рабинович ФМ» на частоті «Радіо Ренесанс» до того, як були внесені зміни до ліцензії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду