«Радіо 24» попереджає слухачів про майбутню брехню на «Вести FM» – Гужва спростовує

«Радіо 24» попереджає слухачів про майбутню брехню на «Вести FM» – Гужва спростовує

27 Лютого 2014
8096
27 Лютого 2014
18:55

«Радіо 24» попереджає слухачів про майбутню брехню на «Вести FM» – Гужва спростовує

8096
«Радіо 24» попереджає слухачів про майбутню брехню на «Вести FM» – Гужва спростовує
«Радіо 24» попереджає слухачів про майбутню брехню на «Вести FM» – Гужва спростовує

Завтра, 28 лютого, радіочастоти 104,6 МГц у Києві та 100,5 МГц у Харкові,  на яких з 2012 року мовило «Радіо 24», перейдуть у розпорядження холдингу «Мультимедіа-інвест груп». Медіахолдинг з 25 березня запускає на цих частотах мовлення свого радіо «Вести FM», від завтрашнього дня воно буде тестовим. У зв'язку із передачею частот колектив «Радіо 24» виступив із заявою, у якій застерігає своїх слухачів «про ту брехню, яка вже завтра буде литися на частоті, де ще вчора була правда і тільки факти». Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Колектив «Радіо 24» заявив, що від завтра, 28 лютого, ефір «Радіо 24» буде вимкнено, і вони не мають юридичної можливості захистити частоти, тому прийняли рішення попередити своїх слухачів.

 

«Сьогодні колектив радіо отримав попередження про те, що завтра його ефір буде вимкнено, натомість на цій частоті з'явиться новостворене радіо «Вести ФМ». На жаль, у нас немає юридичної площини для відстоювання права наших київських слухачів чути правду, але у нас є моральний обов'язок - попередити людей про ту брехню, яка вже завтра буде литися на частоті, де ще вчора була правда і тільки факти!», - йдеться у заяві колективу.

 

Ігор Гужва, керівник холдингу «Мультимедіа-інвест груп», що запускає «Вести FM», у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що колектив радіо тільки готується вийти в ефір, налаштовує свій сигнал. Повноцінне мовлення з новинами почне з 25 березня.

 

«Я здивований такою реакцією. Радіо «Вести FM» вийде в ефір 25 березня, а від завтра ми налаштовуємо сигнал нашого мовлення на ті частоти, які ми придбали ще у вересні 2013-го в UMH. І всі радіостанції, які мовили на цих частотах знали, що ми виходимо в ефір, що ми купували ці частоти, щоб на них виходило наше радіо. У найближчі дні ми починаємо промо-мовлення у тестовому режимі. В ефірі буде музика, рекламні блоки, новини почнуть виходити тільки з 25 березня», - сказав пан Гужва. 

 

На звинувачення «Радіо 24» у можливому поширенні необ'єктивніої інформації, Ігор Гужва зауважив, що не варто судити радіо, яке ще не вийшло у ефір.

 

«Мене дивує заява, про те, що ми будемо вводити аудиторію в оману. М'яко кажучи, дивно вішати ярлики на радіо, яке ще не вийшло в ефір. Ми плануємо давати об'єктивну, збалансовану картину без будь-яких перегинів у будь-яку зі сторін», - зауважив керівник «Мультимедіа-інвест груп».

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст заяви «Радіо 24»:

 

«Завтра, 28 лютого, у Києві хочуть вимкнути з ефіру «Радіо 24»

 

«Радіо 24» мовить в столиці на частоті 104,6 фм за договором із UMH, відповідно до умов ліцензії.

 

Сьогодні колектив радіо отримав попередження про те, що завтра його ефір буде вимкнено, натомість на цій частоті з'явиться новостворене радіо «Вести ФМ».

 

Колектив «Радіо 24», який впродовж трьох останніх місяців практично в цілодобовому режимі працював для того, аби об'єктивно і чесно інформувати слухачів про події в Україні, звертається до усіх небайдужих:

 

«Ми розуміємо, що завтра в Києві на частоті, на якій слухачі звикли чути музику і об'єктивні факти про події в Україні, з'явиться інформація зовсім іншого, діаметрально протилежного характеру.Ні для кого не секрет, хто стоїть за «Вести ФМ» і чого зараз прагнуть ці сили - РЕВАНШУ! На жаль, у нас немає юридичної площини для відстоювання права наших київських слухачів чути правду, але у нас є моральний обов'язок - попередити людей про ту брехню, яка вже завтра буде литися на частоті, де ще вчора була правда і тільки факти! Будь ласка, будьте пильними і мудрими! Шкодуємо, що не можемо сказати вам зараз «до зустрічі на новій частоті», оскільки всі останні роки Нацрада з питань телебачення і радіомовлення видавала частоти лише «своїм» і для нас такої в столиці не знайшлося. Дякуємо, що були з нами!»

 

«Радіо 24» мовить у Києві з 2012 року. Концепція радіостанції -музика і факти, новини подаються кожні п'ятнадцять хвилин».

 

Нагадаємо, влітку стало відомо, що компанія «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви готується до купівлі активів на ринку радіо. У вересні «Мультимедіа-інвест груп» викупила в медіа холдингу UMH group (УМХ) три компанії, що володіють чотирма частотами: у Києві (104,6 МГц), Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і в Севастополі (87,7 МГц). На цих частотах мовило «Радіо 24» - проект ТРК «Люкс», який у деяких містах розвивався в партнерстві з УМХ.

 

Інформаційно-розмовну (newstalk) радіостанцію запускає команда з Росії на чолі з двома екс-керівниками радіостанції «Коммерсант FM» Дмитром Солоповим та Олексієм Воробйовим. Шеф-редактором служби інформації майбутнього «Вести FM» став Сакен Аймурзаєв, а ведучим ранкового ефіру Матвій Ганапольський (обидва - з російського «Эха Москвы»).

 

«Мультимедіа-інвест груп» також володіє телеканалом UBR, газетою «Вести» та журналом «Вести. Репортер». Ігор Гужва стверджує, що він є власником холдингу і розвиває проект на позичені кошти. Інвесторів він не розголошує, водночас заперечує причетність «Газпрому» і Віктора Медведчука до проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду