ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом

ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом

1 Вересня 2014
4082
1 Вересня 2014
17:20

ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом

4082
ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом
ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом

У лютому 2015 року телеканал ZIK перейде на загальнонаціональне мовлення і стане суспільно-інформаційним каналом Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

Суть загальнонаціонального мовлення полягає в тому, що канал коригує свій контент і буде орієнтуватися на аудиторію «Вся Україна», а не лише на західноукраїнського глядача, уточнив гендиректор.

 

«Я, власне, акцент роблю на слові "суспільний", - описує формат оновленого ZIK пан Добродомов. - Узагалі, ідея, яку ми зараз вкладаємо у творення будь-якого нового продукту - це спробувати ті суспільні настрої, що зародилися на Майдані, і вимоги щодо оновлення країни, перенести на екран. Нас цікавить здебільшого запуск авторських проектів, які об'єднують країну, захищають і розвивають її».

 

Також канал планує розширювати інформаційне мовлення.

 

Щодо закупівель - ZIK цікавить насамперед той продукт, який центральні канали зазвичай називають неформатним: пізнавальний, історичний продукт, документалістика.

 

Своєю тематикою ZIK чимось нагадуватиме канал ТВі дворічної давнини, і ZIK певною мірою орієнтувався на досвід ТВі. «Орієнтувалися і випробували кілька продуктів. Наприклад, у нас виходить «Історична правда» з Вахтангом Кіпіані. На сьогодні це єдина українська програма про українську історію... Як свідчать показники, вона має свого нішевого глядача, і ці показники нас цілком влаштовують. Для розумної публіки це дуже важливий проект», - пояснив пан Добродомов.

 

Нагадаємо, навесні 2014 року ZIK відкрив свою першу студію в Києві, у якій поки що створювалися дві програми - «Наші гроші» та «Гра в класику» із Сергієм Рахманіним. З осені в цю студію також переїдуть іще низка проектів. Нині триває будівництво другої київської студії в тому ж офісі, а також облаштування київського ньюзруму. У лютому канал ZIK планує перейти на загальнонаціональний формат мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду