ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення

ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення

1 Вересня 2014
3931
1 Вересня 2014
16:16

ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення

3931
ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення
ZIK відкриє в Києві новинну студію та розширить інформаційне мовлення

До кінця листопада телеканал ZIK планує відкрити в Києві центральну новинну студію і ньюзрум, у якому працюватиме щонайменше 20-25 журналістів. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів генеральний директор медіа холдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

Крім цього ZIK планує відкрити корпункти в кожному обласному центрі України, а також мати окремі стрім-групи.

 

У лютому 2015 року канал розширить інформаційне мовлення: в ефірі будуть іти чотири-п'ять випусків новин на день, а також брейк-ньюзи - термінові включення стрімерів.

 

«До кінця листопада ми плануємо створити в Києві центральний ньюзрум. Цей процес означає, що в кожному обласному центрі України в нас буде корпункт (на сьогоднішній день ми повністю покриваємо своїми корпунктами Західну Україну). Буде розширено кількість новинних випусків, плюс ми робимо систему брейк-ньюзів, бо активно розвиваємо відділ стрімінгу. Тобто в кожному обласному центрі корпункт складатиметься із журналістської групи, яка працюватиме в першу чергу на новини, а також допомагатиме нашим проектам. Плюс буде своя окрема стрім-група», - розповів пан Добродомов.

 

Він уточнив, що стрім-трансляції будуть по суті наскрізним проектом каналу: «Стріми будуть включатися в ефір у будь-який момент за принципом висвітлення події «вже і тут», незважаючи на те, чи йде якийсь художній фільм, чи програма. За певною технологією, правильною і зрозумілою для глядача, буде переривання сітки, щоб ми виходили на стрім-трансляцію. Головне - охопити всю Україну і дати глядачеві розуміння того, що на нашому каналі він побачить події в режимі онлайн найпершим».

 

У каналу наразі є певна кількість незаповнених вакансій: ZIK шукає журналістів, монтажерів, режисерів, операторів. Нині тривають перемовини з потенційним шеф-редактором - фахівцем з іншого каналу. «Найближчим тижнем, я сподіваюся, ми успішно їх завершимо, і тоді вже шеф-редактор буде підбирати собі команду. Запуск повноцінних, загальноукраїнських новин вже з київської студії планується на початок лютого наступного року», - сказав пан Добродомов.

 

Нагадаємо, навесні 2014 року ZIK відкрив свою першу студію в Києві, у якій поки що створювалися дві програми - «Наші гроші» та «Гра в класику» із Сергієм Рахманіним. З осені в цю студію також переїдуть іще низка проектів. Нині триває будівництво другої київської студії в тому ж офісі. У лютому канал ZIK планує перейти на загальнонаціональний формат мовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду