detector.media
01.09.2014 17:20
ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом
ZIK хоче стати суспільно-інформаційним каналом

У лютому 2015 року телеканал ZIK перейде на загальнонаціональне мовлення і стане суспільно-інформаційним каналом Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» повідомив генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

Суть загальнонаціонального мовлення полягає в тому, що канал коригує свій контент і буде орієнтуватися на аудиторію «Вся Україна», а не лише на західноукраїнського глядача, уточнив гендиректор.

 

«Я, власне, акцент роблю на слові "суспільний", - описує формат оновленого ZIK пан Добродомов. - Узагалі, ідея, яку ми зараз вкладаємо у творення будь-якого нового продукту - це спробувати ті суспільні настрої, що зародилися на Майдані, і вимоги щодо оновлення країни, перенести на екран. Нас цікавить здебільшого запуск авторських проектів, які об'єднують країну, захищають і розвивають її».

 

Також канал планує розширювати інформаційне мовлення.

 

Щодо закупівель - ZIK цікавить насамперед той продукт, який центральні канали зазвичай називають неформатним: пізнавальний, історичний продукт, документалістика.

 

Своєю тематикою ZIK чимось нагадуватиме канал ТВі дворічної давнини, і ZIK певною мірою орієнтувався на досвід ТВі. «Орієнтувалися і випробували кілька продуктів. Наприклад, у нас виходить «Історична правда» з Вахтангом Кіпіані. На сьогодні це єдина українська програма про українську історію... Як свідчать показники, вона має свого нішевого глядача, і ці показники нас цілком влаштовують. Для розумної публіки це дуже важливий проект», - пояснив пан Добродомов.

 

Нагадаємо, навесні 2014 року ZIK відкрив свою першу студію в Києві, у якій поки що створювалися дві програми - «Наші гроші» та «Гра в класику» із Сергієм Рахманіним. З осені в цю студію також переїдуть іще низка проектів. Нині триває будівництво другої київської студії в тому ж офісі, а також облаштування київського ньюзруму. У лютому канал ZIK планує перейти на загальнонаціональний формат мовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY