Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз

Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз

20 Серпня 2014
3814
20 Серпня 2014
16:27

Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз

3814
Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз
Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз

Реклама в друкованих виданнях за результатами 2014 року впаде до 20,5%, а не 0,6%, як прогнозували експерти наприкінці 2013 року. Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП).

 

Експертна рада УАВПП внесла коригування в прогноз обсягів реклами в пресі на 2014 рік. Прогноз складений на підставі оцінок 10 експертів, які щоденно працюють з рекламою в пресі - представників рекламних агентств і видавничих компаній.

 

Основні аргументи, на яких експерти УАВПП спирались прогнозуванні тенденцій на друге півріччя 2014 року:

- згідно з даними компанії «Комунікаційний альянс», обсяг реклами в пресі в першому півріччі 2014 року у смугах друкованих ЗМІ не змінився в порівнянні з показником минулого року;

- прайс-листи ключових видань не змінювалися, а цінові акції стосувалися лише літнього періоду. Крім того, восени експерти очікують сезонного росту обсягів реклами;

- в загальному обсязі рекламних доходів видавничих будинків зростає частка спецпроектів, вартість яких вища, ніж розміщення прямої реклами;

- у зв'язку з недостатньою активністю великих міжнародних клієнтів у першій половині року, за умови стабілізації політичної ситуації в країні і припинення активних воєнних зіткнень вже восени, можна розраховувати на більш високу активність цієї групи клієнтів в четвертому кварталі.

 

«Друге півріччя виглядатиме краще, оскільки з осені, якщо ситуація стабілізується, повернуться бюджети, зекономлені на першому півріччі - все ж таки бізнес-завдання рекламодавців ніхто не скасовував, та й друге півріччя традиційно завжди мало більшу рекламну активність. Бюджети з закритих видань плавно розподіляться в інші релевантні видання. Ну, з огляду на те, що останнім часом в рекламних пресових бюджетах стрімко росте частка спеціальних проектів і нестандартної реклами, то цей факт, неодмінно, зіграє свою позитивну роль в стабілізації ринку преси», - сказала Віолетта Скодорова, баінг-директор, РА «Медіа Прес».

 

У тому, кому пощастить з рекламою більше - великим медіахолдингам на місцевій пресі, думки експертів розійшлись.

 

Головний директор Dentsu Aegis Network Ukraine Олександр Гороховський сподівається на великі видавництва: «Ми очікуємо подальшої консолідації ринку навколо великих видавничих домів, тому вони навіть можуть розраховувати на трішки менше скорочення рекламних надходжень».

 

Член ради директорів УАВПП Сергій Чернявський робить ставку на місцеву пресу: «Серйозне скорочення ринку реклами в першому півріччі насамперед було пов'язане з відтоком бюджетів великий рекламодавців - транснаціональних компаній. Місцева реклама постраждала набагато менше. Очікую, що уже осінню почнеться відновлення, і місцева преса буде першою, кого залучать до активної комунікації брендів не лише зі споживачем, але з Громадянином незалежної європейської країни».

 

Відредагований прогноз УАВПП виглядає так:

 

 

У використаній раніше формі для прогнозування обсягу реклами в пресі, прогнозовані показники виглядають так:

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду