detector.media
20.08.2014 16:27
Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз
Реклама в пресі впаде за результатами року на 20,5% - УАВПП скоригувала прогноз

Реклама в друкованих виданнях за результатами 2014 року впаде до 20,5%, а не 0,6%, як прогнозували експерти наприкінці 2013 року. Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП).

 

Експертна рада УАВПП внесла коригування в прогноз обсягів реклами в пресі на 2014 рік. Прогноз складений на підставі оцінок 10 експертів, які щоденно працюють з рекламою в пресі - представників рекламних агентств і видавничих компаній.

 

Основні аргументи, на яких експерти УАВПП спирались прогнозуванні тенденцій на друге півріччя 2014 року:

- згідно з даними компанії «Комунікаційний альянс», обсяг реклами в пресі в першому півріччі 2014 року у смугах друкованих ЗМІ не змінився в порівнянні з показником минулого року;

- прайс-листи ключових видань не змінювалися, а цінові акції стосувалися лише літнього періоду. Крім того, восени експерти очікують сезонного росту обсягів реклами;

- в загальному обсязі рекламних доходів видавничих будинків зростає частка спецпроектів, вартість яких вища, ніж розміщення прямої реклами;

- у зв'язку з недостатньою активністю великих міжнародних клієнтів у першій половині року, за умови стабілізації політичної ситуації в країні і припинення активних воєнних зіткнень вже восени, можна розраховувати на більш високу активність цієї групи клієнтів в четвертому кварталі.

 

«Друге півріччя виглядатиме краще, оскільки з осені, якщо ситуація стабілізується, повернуться бюджети, зекономлені на першому півріччі - все ж таки бізнес-завдання рекламодавців ніхто не скасовував, та й друге півріччя традиційно завжди мало більшу рекламну активність. Бюджети з закритих видань плавно розподіляться в інші релевантні видання. Ну, з огляду на те, що останнім часом в рекламних пресових бюджетах стрімко росте частка спеціальних проектів і нестандартної реклами, то цей факт, неодмінно, зіграє свою позитивну роль в стабілізації ринку преси», - сказала Віолетта Скодорова, баінг-директор, РА «Медіа Прес».

 

У тому, кому пощастить з рекламою більше - великим медіахолдингам на місцевій пресі, думки експертів розійшлись.

 

Головний директор Dentsu Aegis Network Ukraine Олександр Гороховський сподівається на великі видавництва: «Ми очікуємо подальшої консолідації ринку навколо великих видавничих домів, тому вони навіть можуть розраховувати на трішки менше скорочення рекламних надходжень».

 

Член ради директорів УАВПП Сергій Чернявський робить ставку на місцеву пресу: «Серйозне скорочення ринку реклами в першому півріччі насамперед було пов'язане з відтоком бюджетів великий рекламодавців - транснаціональних компаній. Місцева реклама постраждала набагато менше. Очікую, що уже осінню почнеться відновлення, і місцева преса буде першою, кого залучать до активної комунікації брендів не лише зі споживачем, але з Громадянином незалежної європейської країни».

 

Відредагований прогноз УАВПП виглядає так:

 

 

У використаній раніше формі для прогнозування обсягу реклами в пресі, прогнозовані показники виглядають так:

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY