Ігор Гужва заявляє, що після нападу редакція газети «Вести» працює в штатному режимі

Ігор Гужва заявляє, що після нападу редакція газети «Вести» працює в штатному режимі

7 Липня 2014
3565

Ігор Гужва заявляє, що після нападу редакція газети «Вести» працює в штатному режимі

3565
Ігор Гужва заявляє, що після нападу редакція газети «Вести» працює в штатному режимі
Ігор Гужва заявляє, що після нападу редакція газети «Вести» працює в штатному режимі

Після нападу на офіс «Вестей» у Києві, в результаті якого 5 червня було вибито вікна й пошкоджено кілька комп`ютерів, редакція продовжує випускати газету. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва.

 

«Зараз редакція продовжує працювати в штатному режимі в тому ж офісі на Великій Васильківській. Скло в шибки вставити ще не встигли, однак це не заважає», - сказав він.

 

Відповідаючи на запитання «Детектор медіа»  щодо того, чи планує редакція у зв`язку з інцидентом переїжджати до нового офісу, Ігор Гужва розповів: «Ми розглядаємо різні варіанти щодо переїзду до нового офісу, як планували і до цього інциденту. Можливо, дійсно, переїдемо».

 

Директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» стверджує, що журналістам «Вестей» все ще загрожує небезпека. «Як ми дізналися з інтерв`ю «Спільно. ТБ», відповідальність за цей погром взяла на себе організація Олеся Вахнія. Ми будемо дізнаватися у міліції, яких заходів буде вжито для розслідування й охорони редакції. Вахній 6 червня дав нам невелике інтерв`ю, в якому сказав, що нас треба «бити палицями по голові, ногами, кастетами й травить газом». Він поводить себе агресивно й погрожує фізичною розправою нашим журналістам», - заявив пан Гужва.

 

Також керівник ТОВ «Вісті Мас-Медіа» додав: «У соцмережах дуже багато провокаційних коментарів із закликами палити, громити й нападати на нашу редакцію, які публікують боти й аноніми. Такі механізми для залякування застосовують організатори акцій проти нас». 

 

Міліція, як розповів керівник «Вісті Мас-Медіа», продовжує розслідувати інцидент з нападом на редакцію. Наразі редакція газети інформує правоохоронців про факти щодо організаторів нападу, про які стало відомо журналістам «Вестей».

 

«В суботу правоохоронці працювали доволі активно. Побачимо, як продовжать роботу сьогодні. До речі, прізвище Вахнія як організатора погрому першим назвав нам один із міліціонерів, який приїхав вивчати обставини інциденту. Також учасники Майдану нам повідомляли, що за кілька днів до нападу на наш офіс на Майдані за гроші збирали народ для погрому нашої редакції й інших подібних акцій. І залучали до цього скінхедівські й расистські угрупування, з я якими, традиційно, Вахній і співпрацював»,  - розповів Ігор Гужва.

 

Нагадаємо,  директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва заявив, що 5 червня офіс газети атакували невідомі. Спочатку в організації цього нападу він звинуватив громадського активіста Ігоря Луценка, який організував 27 червня акцію протесту проти антиукраїнської пропагандистської  політики газети та фінансових  махінацій, пов`язаних зі сплатою податків.

 

«Ігор Луценко заявив, що це остання мирна акція проти газети», - заявив Ігор Гужва. Водночас Ігор Луценко сказав, що до інциденту з нападом на редакцію «Вестей» 5 липня відношення не має.

 

Інформація щодо нападу на офіс «Вестей» внесена до Єдиного обліку Шевченківського райуправління столичної міліції. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до інциденту.

 

Нагадаємо,  22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп» заявив про тиск з боку влади. 

 

Незалежна медіа-профспілка України, Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» та Інститут медіа права закликали владу гарантувати проведення об'єктивного розслідування справи щодо видавця газети «Вести» - ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Хоча, на їхню думку, ця ситуація не має стосунку до утисків свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду