Телевежа біля Слов’янська зруйнована, але мовлення трьох українських телеканалів відновлено -  Концерн РРТ

Телевежа біля Слов’янська зруйнована, але мовлення трьох українських телеканалів відновлено - Концерн РРТ

16 Липня 2014
3393
16 Липня 2014
10:00

Телевежа біля Слов’янська зруйнована, але мовлення трьох українських телеканалів відновлено - Концерн РРТ

3393
Телевежа біля Слов’янська зруйнована, але мовлення трьох українських телеканалів відновлено -  Концерн РРТ
Телевежа біля Слов’янська зруйнована, але мовлення трьох українських телеканалів відновлено -  Концерн РРТ

У вівторок 15 липня відновила свою роботу радіотелевізійна вежа на горі Карачун під містом Слов'янськом (Донецька область). Наразі забезпечено мовлення трьох українських телеканалів, повідомив «Детектор медіа» генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк.

 

Вчора, 15 липня, речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко поінформував журналістів про відновлення мовлення українських телеканалів у звільненому від терористів Слов'янську. «Мовлення ведеться з телевежі на горі Карачун. Її розміновано та запущено в роботу», - сказав пан Лисенко.

 

Нагадаємо, у ніч на 1 липня внаслідок обстрілу терористами українських позицій на горі Карачун під Слов'янськом обвалилася розташована на горі 200-метрова телевежа, спроби захопити яку з травня не припиняли сепаратисти. Телевежа на горі Карачун була однією з найбільших у Донецькій області, на ній були розташовані передавачі Концерну РРТ, а також приватних телекомпаній і радіостанцій. Мовлення з телевежі покривало Краматорськ і Слов'янськ, а також низку менших населених пунктів на півночі Донецької області.

 

За словами генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка, поки що мова не йде про відбудову вщент зруйнованої телевежі, над цим працюють проектні організації. Співробітники Концерну знайшли інше рішення і за три робочих дня відновили мовлення трьох українських телеканалів. Зараз  антену встановлено на будівлі, що значно нижча за зруйновану телевежу, але за рахунок того, що гора Карачун має панівні висоти у регіоні, сигнал вдалося відновити.

 

«Зараз у Слов'янську, Краматорську, Красному Лимані можна дивитись три українські телеканали - Перший національний, 5 канал і «1+1». Саме ці канали сепаратисти відключали у першу чергу, тому знаково, що відновлюється мовлення саме цих каналів. Наші співробітники продовжують працювати, і мешканці звільнених міст невдовзі зможуть дивитись програми інших українських телеканалів», - повідомив Олександр Півнюк.

 

За його словами, співробітники Концерну РРТ працювали у складних умовах, коли гора Карачун була замінована, водночас свою допомогу пропонували співробітники Концерну із сусідніх Запорізької та Харківської областей. Олександр Півнюк запевнив, що Концерн працює над збільшенням зони ефірного мовлення українських телеканалів на півночі Донеччини.

 

6 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у звільненому від терористів   Слов'янську, що серед першочергових завдань з нормалізації життя є відновлення мовлення українських телеканалів. «У найкоротші терміни телевізійну вежу, зруйновану сепаратистами на горі Карачун, відновити не вдасться, проте телевізійний сигнал з'явиться протягом тижня», - сказав Арсен Аваков.

 

Нагадаємо, 15 липня речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у контрольованому сепаратистами Донецьку наразі відключені всі українські телеканали. 

 

Представники так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували 27-й канал на  «Первый республиканский канал ДНР». Наразі на 27-му каналі, що знаходиться під контролем сепаратистів, транслюються програми так званого  «Первого республиканского» та російського телеканалу «Россия 24» і виступають очільники терористів ДНР Ігор Гіркін та Павло Губарєв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3393
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду