Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот

Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот

15 Липня 2014
3456
15 Липня 2014
16:20

Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот

3456
Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот
Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення найближчим часом розглядатиме питання про скасування власного рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот, оголошеного 21 січня. Про це на зустрічі Нацради з керівниками загальнонаціональних радіокомпаній і представниками галузевих об'єднань 14 липня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, йдеться на сайті регулятора.

 

Почесний голова Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва висловила думку, що потрібно розвивати вже наявні радіомережі, а не створювати нові. Вона також побажала новому складу Нацради уважно поставитися до перерозподілу цифрового дивіденду, коли буде вивільнено багато частот аналогового мовлення.

 

Мовники обговорили і регуляторні механізми, зокрема вони наполягали на адекватних перевірках телерадіокомпаній. Ішлося, зокрема, про програмні концепції мовлення та перевірки за 180 днів до закінчення терміну дії ліцензії. Про необхідність скасування таких перевірок, що можуть використовуватися як чинник тиску на мовників, говорив керівник «Радіо Ера» Ігор Лоташевський. Його підтримав директор радіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко, який заявив, що «нормативна база галузі телерадіомовлення виписана таким чином, що невинним бути не можливо». Він запропонував переглянути Положення про проведення перевірок компаній.

 

 

Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов говорив про програмне наповнення більшості українських радіостанцій. На його думку, зміст більшості радіопрограм не відповідає інформаційній політиці української держави. «Є все, крім українського», - зауважив він. До того ж, пан Аврахов наголосив на необхідності глобального вирішення створення загальнодержавної системи оповіщення населення. Українське радіо, на жаль, через зруйнування проводового радіо втратило таку необхідну для безпеки людей функцію.

 

Члени Національної ради запропонували мовникам надати всі ці пропозиції у письмовій формі та пообіцяли, що будуть працювати у відкритому режимі і готові до діалогу. У свою чергу вони висловили прохання до радіокомпаній збільшити кількість інформаційних програм, які дуже важливі у цей час і для людей, і для держави в цілому.

 

 

У зустрічі взяли участь усі члени Національної ради, директор телерадіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко, генеральний директор групи компаній ТАВР Ігор Чернишов, генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, директор Business Radio Group Олена Малишева, генеральний директор «Радіо Ера» Ігор Лоташевський, від Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва та Ольга Большакова, голова правління радіогрупи УМХ Валерія Строганова.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 липня члени регуляторного органу провели зустрічі з провайдерами, Концерном РРТ і зв'язківцями, представниками радіокомпаній, а також із громадськістю. 15 липня відбудеться зустріч з представниками телеканалів. Нацрада проведе перше засідання в новому складі в четвер, 17 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3456
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
реципієнт
3544 дн. тому
Необхідна докорінна перебудова всієї інформ.політики. Сьогодні наші фм-станції як близнята, всі на одне обличчя, не розрізниш. Була одна станція джазу, і та припинила передачі. А де фольклор? Симфонічна музика? Камерна? Опери? Де радіовистави? Навчальні передачі? Чому тільки одна «Ера» в розмовному жанрі? Це один бік проблеми. А з другого боку - точиться війна, в т.ч.інформаційна. Де пропаганда, спрямована на супротивника? Де передачі європейськими мовами? Необхідно поновити систему передавачів на ДХ, СХ і КХ. Станцію на 207 кгц чула вся Україна. А тепер варто захопити телевежу і кілька мільйонів громадян відрізані від усіх джерел інформації.
Понтій Пілат
3544 дн. тому
Перше що повина зробити НацЗрада це усунути компанію сімї Януковича ЗЕОНБУД від державних коштів, що йдуть на війну проти України. Вся Україна знає, що ніякого конкурсу не було і він не передбачений Законами України про мовлення у цифрі. ГАНЬБА НацЗраді, ганьба ГенПрокуратурі, ганьба СБУ за те, що ЗЕОНБУД досі працює, отримує бюджетні кошти і фінансує терористів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду