detector.media
15.07.2014 16:20
Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот
Нацрада має намір скасувати рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення найближчим часом розглядатиме питання про скасування власного рішення про проведення конкурсу на 28 радіочастот, оголошеного 21 січня. Про це на зустрічі Нацради з керівниками загальнонаціональних радіокомпаній і представниками галузевих об'єднань 14 липня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, йдеться на сайті регулятора.

 

Почесний голова Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва висловила думку, що потрібно розвивати вже наявні радіомережі, а не створювати нові. Вона також побажала новому складу Нацради уважно поставитися до перерозподілу цифрового дивіденду, коли буде вивільнено багато частот аналогового мовлення.

 

Мовники обговорили і регуляторні механізми, зокрема вони наполягали на адекватних перевірках телерадіокомпаній. Ішлося, зокрема, про програмні концепції мовлення та перевірки за 180 днів до закінчення терміну дії ліцензії. Про необхідність скасування таких перевірок, що можуть використовуватися як чинник тиску на мовників, говорив керівник «Радіо Ера» Ігор Лоташевський. Його підтримав директор радіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко, який заявив, що «нормативна база галузі телерадіомовлення виписана таким чином, що невинним бути не можливо». Він запропонував переглянути Положення про проведення перевірок компаній.

 

 

Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов говорив про програмне наповнення більшості українських радіостанцій. На його думку, зміст більшості радіопрограм не відповідає інформаційній політиці української держави. «Є все, крім українського», - зауважив він. До того ж, пан Аврахов наголосив на необхідності глобального вирішення створення загальнодержавної системи оповіщення населення. Українське радіо, на жаль, через зруйнування проводового радіо втратило таку необхідну для безпеки людей функцію.

 

Члени Національної ради запропонували мовникам надати всі ці пропозиції у письмовій формі та пообіцяли, що будуть працювати у відкритому режимі і готові до діалогу. У свою чергу вони висловили прохання до радіокомпаній збільшити кількість інформаційних програм, які дуже важливі у цей час і для людей, і для держави в цілому.

 

 

У зустрічі взяли участь усі члени Національної ради, директор телерадіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко, генеральний директор групи компаній ТАВР Ігор Чернишов, генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, директор Business Radio Group Олена Малишева, генеральний директор «Радіо Ера» Ігор Лоташевський, від Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва та Ольга Большакова, голова правління радіогрупи УМХ Валерія Строганова.

 

Як писала «Детектор медіа», 14 липня члени регуляторного органу провели зустрічі з провайдерами, Концерном РРТ і зв'язківцями, представниками радіокомпаній, а також із громадськістю. 15 липня відбудеться зустріч з представниками телеканалів. Нацрада проведе перше засідання в новому складі в четвер, 17 липня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY