ICTV покаже прем’єру власного докуфільму про сепаратизм на Донбасі «(Не)прихована війна»

ICTV покаже прем’єру власного докуфільму про сепаратизм на Донбасі «(Не)прихована війна»

15 Травня 2014
4177
15 Травня 2014
13:03

ICTV покаже прем’єру власного докуфільму про сепаратизм на Донбасі «(Не)прихована війна»

4177
ICTV покаже прем’єру власного докуфільму про сепаратизм на Донбасі «(Не)прихована війна»
ICTV покаже прем’єру власного докуфільму про сепаратизм на Донбасі «(Не)прихована війна»

23 травня в ефірі телеканалу ICTV вийде документально-публіцистичний фільм власного виробництва «(Не)прихована війна».  Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефір о 20.20.

 

Cпеціальний проект каналу детально відтворює та аналізує оперативно-бойову роботу СБУ проти ГРУ на тлі антитерористичної операції на Сході України.

 

(Не)прихована війна» - це фільм про глибоко заховані пружини і механізми сепаратизму на Донбасі, які викрила українська спецслужба. У стрічці містяться підтвердження, що російські розвідувальні загони проникають на українську територію і проводять підривну роботу.

 

Спікерами «високого рівня» у фільмі виступають голова СБУ Валентин Наливайченко і керівник Антитерористичного центру, генерал Василь Крутов.

 

«Уперше в новітній історії Україна зазнала збройної агресії. Після анексії Криму триває війна за Схід країни. Джерело небезпеки - Росія, яка всіляко стимулює відокремлення Донбасу. Донецьку і Луганську області заполонили російські військові інструктори, спецназівці і диверсанти з Головного управління розвідки. Їм протидіють контррозвідка і бійці «Альфи» Служби безпеки України. Зіткнення спецслужб із зазвичай прихованого стало явним. Між ними точиться справжня війна - з розробкою таємних комбінацій, плануванням бойових операцій, арештами, перестрілками і втратами», - анонсує фільм «(Не)прихована війна телеканал.   

                 

У фільмі використані оперативні зйомки, ексклюзивні інтерв'ю та матеріали контррозвідувальних операцій. Для створення максимально повної картини  журналісти ICTV працювали в епіцентрі подій. Докладні коментарі для проекту дали офіцери контррозвідки, які особисто планували і втілювали комбінації з виявлення і знешкодження російської агентури. Будуть показані також ті, чиїми руками ГРУ розхитує і тероризує Донбас.

 

«Це безпрецедентний випадок - ми розкриємо конкретні, свіжі операції Служби безпеки. Раніше такого не було, адже спецслужби зазвичай не афішують своєї діяльності, тим більше, свої специфічні прийоми. У фільмі ми розкриваємо технології контррозвідувальної роботи. Розказуємо, як російські спецслужби вербували з українських громадян своїх агентів, створювали цілі агентурні мережі і резидентури, які потім і «зіграли» в розпалюванні сепаратизму. На конкретних прикладах ми покажемо, як закладалися бази диверсантів, які канали постачання зброї, боєприпасів, вибухівки. У спецпроекті буде й аналітична складова: ми назвемо причини, які призвели до того, що тепер на нашій території безчинствують російські бойовики і терористи. Звісно,  покажемо і бойову складову антитерористичної операції СБУ. Це реальні операції, в яких бійці «Альфи» ризикують життям, і, на жаль, зазнають втрат серед своїх товаришів по зброї», - сказав автор ідеї проекту Олександр Семирядченко.

 

Ірина Соломко під час відрядження на Донбасі

 

«Із зрозумілих причин ми не показуємо обличчя декого з героїв нашого фільму, оперативних співробітників СБУ. Водночас у нас є прямі свідчення «з того боку», зокрема, харківського сепаратиста, який за завданням ГРУ штурмував обладміністрацію. Ексклюзив - інтерв'ю  з так званим «народним губернатором» Донбасу Павлом Губарєвим, яке ми взяли  в СІЗО СБУ. Будуть оприлюднені документи і матеріали, одержані оперативними і технічними підрозділами. Зокрема, записи перехоплених розмов терористів і їхніх російських «кураторів», що до цього ніде не оприлюднювалися», - розповіла про особливості спецпроекту шеф-редактор Ірина Соломко.

 

Нагадаємо, 8 травня знімальну групу ICTV на одному з блок-постів м.Слов'янська (Донецька обл.) зупинили сепаратисти. Під дулами автоматів вони провели обшук, після чого вилучили всю техніку та взяли журналістів у полон. Витримавши кілька годин обшуку, знущань та допитів, журналістам дивом вдалось вирватись на волю. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду