У Донецькій міськраді переконують провайдерів, що вони можуть включати російські канали

У Донецькій міськраді переконують провайдерів, що вони можуть включати російські канали

10 Квітня 2014
4032
10 Квітня 2014
10:22

У Донецькій міськраді переконують провайдерів, що вони можуть включати російські канали

4032
У Донецькій міськраді переконують провайдерів, що вони можуть включати російські канали
У Донецькій міськраді переконують провайдерів, що вони можуть включати російські канали

Секретар Донецької міськради Сергій Богачов провів зустріч з провайдерами, на якій обговорював можливість відновлення трансляції російських каналів у правовому полі. Про це пише донецька «Муниципальная газета».

 

За його словами, до міськради надходять численні звернення від жителів Донецька, які вимагають підключення російських телеканалів. Це питання було розглянуто із залученням фахівців юридичного управління міськради та прокуратури Донецької області.

 

«У нас є рішення окружного адміністративного суду Києва, яке оскаржене. При цьому ми бачимо, що ваші договори не розірвані, рішення суду про припинення дії договору та про припинення вашого мовлення немає», - сказав він.

 

Отже, зробив висновок секретар міськради, підстав для припинення мовлення немає. «Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжить моніторити в рамках своїх повноважень мовлення вашими телерадіокомпаніями, але ніяких перешкод і силового тиску на вас з боку Національної ради не буде» , - підкреслив Сергій Богачов. І запевнив: «Ми зобов'язуємося допомогти вам у всіх проблемних питаннях, які можуть у вас виникнути, і наші народні депутати, зокрема, Микола Левченко, підключиться до цього, необхідні запити і клопотання будуть спрямовані».

 

Нагадаємо, згідно з ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25 березня, на території України має бути зупинена ретрансляція російських телеканалів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР Планета», «НТВ Мир» і «Россия-24».

 

26 березня члени Нацради заявили, що провайдери програмної послуг зобов'язані негайно призупинити ретрансляцію цих російських каналів.

 

Станом на 2 квітня лише один провайдер у Донецькій області не вимкнув російських каналів.

 

9 квітня голова Нацради повідомив, що в Луганській області деякі провайдери почали включати російські канали і Нацрада буде на це жорстко реагувати.

 

Головні претензії до чотирьох російських каналів, ретрансляцію яких обмежив суд, полягають у порушенні законів України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення. У їхніх програмах міститься пропаганда зміни конституційного ладу в Україні через військову агресію, поширюються сепаратистські звернення та обґрунтування приєднання до Росії територій України, розпалюється міжнаціональна ворожнеча.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду