Видавничий дім «Картель» передають Вадиму Денисенку. Частина колективу звільняється

Видавничий дім «Картель» передають Вадиму Денисенку. Частина колективу звільняється

26 Березня 2014
11368
26 Березня 2014
17:28

Видавничий дім «Картель» передають Вадиму Денисенку. Частина колективу звільняється

11368
Видавничий дім «Картель» передають Вадиму Денисенку. Частина колективу звільняється
Видавничий дім «Картель» передають Вадиму Денисенку. Частина колективу звільняється

У зв'язку із продажем видавничого дому «Картель» і приходом нового власника зі своїм баченням розвитку холдингу, частина колективу ділового тижневика «Власть денег» вирішила звільнитися. Про це «Детектор медіа» повідомила головний редактор тижневика Оксана Митницька, яка також звільняється з видання.

 

Пані Митницька розповіла, що в редакцію тижневика приїхав головний редактор телеканалу «Еспресо.TV» Вадим Денисенко, який і повідомив колективу, що ВД «Картель» змінює власника і, відповідно, має власне бачення на розвиток видання.

 

«Зараз видавничий дім міняє власника, і зрозуміло, що в нього є нове бачення розвитку проекту. Нам офіційно не повідомили, що вже повністю власник змінився, перед нами ніхто не звітує, це не наша компетенція. Прийшов представник власника (Вадим Денисенко. - ТК) сказав, що він бачить розвиток проекту по-іншому і що він не бачить у цьому проекті багатьох людей», - розповідає головред «Власти денег», додаючи, що колективу не повідомили, хто стане новим власником ВД.

 

Пані Митницька не уточнює, скільки журналістів звільняється з тижневика, оскільки між собою журналісти не домовлялися про сплановану акцію, адже звільняються з власних мотивів.

 

«Я не знаю, скільки людей написали заяви на звільнення, але це більша частина колективу. Це не демарш, це зовсім не пов'язано з тим, що ми із чимось незгодні. Прийшов новий власник -  у нього своє бачення розвитку проекту. Хтось із колективу бачить себе в нових проектах, хтось - ні, можливо, когось із колективу власники не бачать у цих проектах. Це стандартна ситуація для бізнесу», - пояснює головред «Власти денег».

 

У коментарі «Детектор медіа» Вадим Денисенко заявив, що «поки формально ніякого відношення до видавничого дому "Картель" не має» і залишається головним редактором «Еспресо.TV».

 

Як повідомляє Hubs, 27 березня мають відбутися збори акціонерів ПрАТ «Картель», на яких зміниться склад наглядової ради компанії. За даними видання, основний кандидат на пост голови наглядової ради - Вадим Денисенко.

 

Сам пан Денисенко говорить, що навряд чи стане головою наглядової ради ПрАТ «Картель». «Завтра згідно з графіком відбудеться засідання акціонерів, але я не маю жодного відношення до цього засідання. Я не буду присутній. Я не впевнений, що мене призначать головою наглядової ради», - сказав пан Денисенко «Детектор медіа».

 

За планами нового власника ВД «Картель», тижневик «Власть денег» має стати щомісячником, повідомив «Детектор медіа» пан Денисенко.

 

Водночас говорити про те, хто стає новим власником «Картелі» пан Денисенко відмовився. За його словами, це некоректно, оскільки угоду про продаж ще не закрито.

 

Як повідомляє Hubs із посиланням на власні джерела, новим власником ВД «Картель» може бути мільярдер Олег Бахматюк, а угоду про купівлю компанії мають закрити до кінця місяця. Проте прес-секретар пана Бахматюка Лідія Сливоцька спростувала цю інформацію.

 

Голова наглядової ради видавничої групи «Картель» Оксана Клименко повідомила «Детектор медіа», що зараз іде мова не про продаж ВД «Картель», а про «дружню передачу» компанії людині, яка знайшла кошти на її розвиток.

 

«Це не угода про купівлю-продаж. Ми просто передаємо компанію людині, яка знайшла фінансування. Угоду про передачу компанії має бути закрито наступного тижня. Ми планували закриватись, але до нас звернувся Вадим Денисенко, який також у нас працював, і повідомив, що знайшов гроші для розвитку проекту», - пояснила пані Клименко.

 

Призначення Вадима Денисенка головою наглядової ради ПрАТ «Картель» пані Клименко вважає дуже ймовірним. Сама ж вона не продовжуватиме свою співпрацю із ВД «Картель».

 

Видавнича група «Картель» була заснована у 2001 році. До її складу входять «Всеукраїнське передплатне агентство», мережа роздрібних продажів «Картель-преса», рекламні агенції, ділові видання «Деловая столица», «Власть денег» і портал depo.ua, глянцеві видання «Худеем легко» і «Вокруг света», кримська газета «Первая крымская».

 

Восени 2013 року з'явилася інформація про продаж «Картелі» Сергію Курченку, але сторони це заперечили. За кілька днів у«Деловой столице» змінився головний редактор (з видання пішла Інна Ковтун). Згодом стало відомо, що ПрАТ «Картель» вирішило придбати 25,03% власних акцій у народного депутата Олексія Федуна за 2 млн 60 тис. грн. Решта 74,97% акцій належить офшорній компанії «Інтершелп Лтд» з Белізу. Кінцевими власниками проекту раніше були акціонери російської нафтової компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов і Леонід Федун.

 

Як писала «Детектор медіа», на початку березня редакцію тижневика «Деловая столица» відправили на два тижні у відпустку за власний рахунок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11368
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тупак Амару
3654 дн. тому
принагідно нагадаємо: Денисенко називав українских журналістів "тупими". Такий от новий керівник. Вітаємо його підлеглих
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду