ZIK зазнає DDoS-атаки

ZIK зазнає DDoS-атаки

18 Березня 2014
4927
18 Березня 2014
18:28

ZIK зазнає DDoS-атаки

4927
ZIK зазнає DDoS-атаки
ZIK зазнає DDoS-атаки

На електронну адресу інформаційної агенції ZIK надійшов лист із попередженням, що сьогодні, 18 березня, о 17.00 на сайт буде здійснена DDoS-атака. Згідно з повідомленням, атаку на сайт нібито готують антимайданівці, повідомляє ZIK.

 

Сайт ZIKу активно атакували вже вчора, 17 березня, і сьогодні, 18 березня, повідомляє агенція. Керівник відділу адміністрування мережі програмного рівня компанії «Уарнет» Сергій Франчук підтвердив, що на сайт ZIK були здійснені DDoS-атаки.

 

«Вчора різко зросла кількість запитів на сервер - десь 70 тис. на секунду з різних точок світу. Зараз сервер працює у такому режимі: дозволено ряд мереж - більшість із тих, хто раніше звертався з нормальними запитами на сайт - а решта мережі відключені. Якщо хтось із користувачів буде скаржитися, що сайт не відкривається, то ми їхню мережу включимо», - сказав пан Франчук.

 

Також Сергій Франчук повідомив, що останні атаки були сильніші, ніж ті, які здійснювалися на сайт раніше. «Якщо тоді відмова сайту була через якийсь час - скажімо, через кілька хвилин тієї атаки, то тепер - одразу», - зазначив він.

 

Медіа-експерт, викладач Українського католицького університету Отар Довженко вважає, що такі атаки - це частина звичної кібер-війни, яка у наш час супроводжує будь-який міждержавний конфлікт. Вона триває насправді вже доволі давно - українські ресурси страждали від атак ще під час Майдану.

 

За словами пана Довженка, з цією метою діє так званий «кібер-беркут» «Є група хакерів, яка веде кібер-війну проти українських ресурсів, які, умовно кажучи, за Україну. Варто очікувати, що це буде періодично повторюватися і ще якийсь час тривати. Тому ЗМІ варто зміцнювати захист, робити дзеркала і т. д., щоб не втрачати свою аудиторію під час DDoS-атак. Водночас є наші хакери, які так само намагаються робити атаки на якісь російські ресурси. Чому саме зараз активізувалися ці дії - не знаю, напевно, це якимось чином пов'язано з тим, що відбувається», - сказав він.

 

На думку пана Довженка, цей «кібер-беркут» не обов'язково базується в Росії. Цілком можливо, що це є мішана група з людей, які живуть на території України, Росії та інших держав.

 

За словами медіаекперта, атаки на українські інформаційні ресурси - це питання інформаційної безпеки держави.

 

Нагадаємо, що на сервери, де розміщуються веб-сайти інформагентства УНІАН, продовжуються потужні DDoS-атаки, які зазнали свого піку 16 березня, у день неконституційного референдуму у Криму.

 

Сьогодні, 17 березня, DDoS-атак зазнає кримський Центр журналістських розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду