Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму

Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму

18 Березня 2014
4862
18 Березня 2014
16:25

Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму

4862
Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму
Сайти УНІАН продовжують DDoS-атакувати через події у Криму

На сервери, де розміщуються веб-сайти інформагентства УНІАН, продовжуються потужні DDoS-атаки, які зазнали свого піку 16 березня, у день неконституційного референдуму у Криму.Цю інформацію «Детектор медіа» повідомив генеральний директор інформаційної агенції УНІАН Артем Ковальов.

 

Пан Ковальов розповів, що атаки на сайт УНІАН здійснюються з комп'ютерів по всьому світу. «Атаки тривають вже майже два тижні. На минулих вихідних, 15 і 16 березня, вони були особливо сильними, сайт УНІАН не працював доволі довго, або ж працював з перебоями. Масові DDoS-атаки йшли зі всього світу, вони були настільки серйозні, що наш внутрішній канал «1+1» не витримував таке навантаження», - розповів гендиректор УНІАН.

 

Потужну хакерську атаку в УНІАН пов'язують з подіями у Криму та російською агресією проти України.

 

«Наразі ми маємо підстави пов'язувати активність кібер-терористів проти УНІАН з подіями у Криму та російською агресією проти України. Ми докладаємо усіх можливих зусиль для відновлення нормальної роботи наших інформаційних ресурсів та перепрошуємо за тимчасові незручності», - йдеться у повідомленні на сайті УНІАН.

 

Як розповів Артем Ковальов, наразі технічним працівникам вдалося стабілізувати роботу сайту.

 

«Силами наших спеціалістів ми знайшли технічні можливості зменшити ефект від DDoS-атак, підстрахувались у технічному та програмному планах. На даний момент атаки продовжуються, але вони не настільки масові, як були до цього», - пояснює пан Ковальов.

 

Нагадаємо, 16 березня, у день так званого «референдуму» у Криму потужні DDoS -атаки здійснювались також на сайти «Сегодня», «Укрінформ» та НАТО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду