У Криму почали вимикати українські радіостанції

У Криму почали вимикати українські радіостанції

14 Березня 2014
8697
14 Березня 2014
16:38

У Криму почали вимикати українські радіостанції

8697
У Криму почали вимикати українські радіостанції
У Криму почали вимикати українські радіостанції

Сьогодні, 14 березня, з 14.00 в АР Крим почали повністю або частково вимикати українські радіостанції. Про це «Детектор медіа» повідомила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

 

За її словами, станом на 16.00 14 березня по всій території Криму невідомими або під примусом невідомих озброєних людей здійснюється втручання в ефір українських радіостанцій. Відключаються українські новини або повністю мовлення радіостанцій. Натомість вмикаються ролики із закликом прийти на референдум щодо статусу Криму.

 

Зокрема, в Керчі відключено ефірний частотний радіопередавач ТРК «Бриз», через який транслювалися всі українські радіостанції. Таким чином, у Керчі і найближчих районах не мовить жодна українська радіостанція - тобто радіостанції холдингу «ТАВР медіа» («Русское радио»), холдингу Business Radio Group («Шансон», «Шарманка»), «Перець ФМ».

 

У Красноперекопську вимкнено радіо «Ера».

 

«Нацрада звернулася до міліції і прокуратури, щоб вони негайно вжили заходів щодо захисту наших радіостанцій і відновили правопорядок», - сказала Лариса Мудрак.

 

Нагадаємо, у Криму станом на 9 березня захопленим кримським РТПЦ були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. 10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. На їхніх частотах почали мовити російські канали. Того ж дня українські канали почали вимикати і в кабельних мережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8697
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БМП
3704 дн. тому
Національну радіокомпанію відімкнули кляті сепаратисти!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду