detector.media
14.03.2014 16:38
У Криму почали вимикати українські радіостанції
У Криму почали вимикати українські радіостанції

Сьогодні, 14 березня, з 14.00 в АР Крим почали повністю або частково вимикати українські радіостанції. Про це «Детектор медіа» повідомила заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

 

За її словами, станом на 16.00 14 березня по всій території Криму невідомими або під примусом невідомих озброєних людей здійснюється втручання в ефір українських радіостанцій. Відключаються українські новини або повністю мовлення радіостанцій. Натомість вмикаються ролики із закликом прийти на референдум щодо статусу Криму.

 

Зокрема, в Керчі відключено ефірний частотний радіопередавач ТРК «Бриз», через який транслювалися всі українські радіостанції. Таким чином, у Керчі і найближчих районах не мовить жодна українська радіостанція - тобто радіостанції холдингу «ТАВР медіа» («Русское радио»), холдингу Business Radio Group («Шансон», «Шарманка»), «Перець ФМ».

 

У Красноперекопську вимкнено радіо «Ера».

 

«Нацрада звернулася до міліції і прокуратури, щоб вони негайно вжили заходів щодо захисту наших радіостанцій і відновили правопорядок», - сказала Лариса Мудрак.

 

Нагадаємо, у Криму станом на 9 березня захопленим кримським РТПЦ були вимкнені з аналогового ефіру практично всі українські телеканали, а на їхніх частотах розпочали мовлення «Первый канал», «Россия 1», «Россия 24», НТВ, ТНТ, СТС. 10 березня в Сімферополі було відключено цифрове ефірне мовлення українських телеканалів. На їхніх частотах почали мовити російські канали. Того ж дня українські канали почали вимикати і в кабельних мережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY