НАМ вважає дослідження Nielsen надто дорогими і готує альтернативу

НАМ вважає дослідження Nielsen надто дорогими і готує альтернативу

19 Листопада 2013
5487
19 Листопада 2013
11:16

НАМ вважає дослідження Nielsen надто дорогими і готує альтернативу

5487
НАМ вважає дослідження Nielsen надто дорогими і готує альтернативу
НАМ вважає дослідження Nielsen надто дорогими і готує альтернативу

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) заявляє, що регіональні мовники зможуть платити за дослідження телеперегляду, які проводить компанія Nielsen лише, якщо вони будуть у 10 разів дешевшими. Про це йдеться у повідомленні НАМ.

 

Асоціація упевнена, що регіональні мовники потребують досліджень, доступніших за ціною, адже збільшення панелі суттєво не вирішить питання об'єктивності даних у невеликих містах. 

 

Керівник Центру досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників Віталій Гордузенко зазначив, що основним бар'єром, що може заважати регіональним каналам користуватись дослідженням  Nielsen, є ціна, а на другому місці - вибірка.

 

Саме тому асоціація вважає  більш прийнятним для регіональних мовників використання власного дослідження. Нагадаємо, улітку НАМ запропонувала своїм членам запровадити єдину систему дослідження аудиторії локальних каналів за методом CATI DAR, за яким вимірюються радіостанції, а для ефективних продажів - створити регіональний сейлз-хаус.

 

«Ми вже півроку працюємо над розробкою дослідження для регіональних каналів ТV- Regions, що буде проводитись Центром досліджень НАМ у обласних центрах, а також в Сімферополі та Севастополі. Наше дослідження стане доступним джерелом отримання медіаданих для регіональних та місцевих телеканалів. Враховуючи співвідношення собівартості дослідження та платоспроможності регіональних компаній, ціна участі однієї компанії в дослідженні не повинна перевищувати 25 тис. грн на рік», - зазначив пан Гордузенко. 

 

Керівник Центру досліджень запевняє, що НАМ здатна реалізувати дослідження за такою ціною. Також він наголошує, що ТV- Regions дозволить досягти репрезентативності на рівні окремого міста, адже вибірка в такому разі становитиме 800 респондентів.

 

Керівники регіональних компаній, опитані НАМ,  позитивно оцінюють переваги нового дослідження  Nielsen, однак поки що не поспішають його замовляти.

 

Зокрема, генеральний директор  телеканалу TV-4 (Тернопіль) Юлія Винокур та керівник «ВТВ плюс» (Херсон) Віталій Каменський зазначають, що  мають ознайомитись з дослідженням детальніше, але на їх рішення у  першу чергу вплине ціна.

 

Керівник телерадіокомпанія  «ІТ-3» (Іллічевськ, Одеська область) Михайло Фоменко вважає, що навіть збільшення вибірки Nielsen не зробить дослідження щодо його компанії якіснішими.

 

«Ми місцева ТРК у місті з населенням 70 тис. У панелі GfK в нашому місті, за нашими даними, було 3 або 4 піплметрів. Зрозуміло, що для нашого каналу така вибірка не є репрезентативною. Якщо у Nielsen і буде збільшення кількості піплметрів, то, очевидно, не істотне. Тому дані замірів ними нашого каналу не будуть адекватними, і сенсу замовляти нам вимір у Nielsen, тим більше за ще більшу суму, ніж у GfK, немає. У плані вимірювань нас більше цікавить Програма маркетингових досліджень НАМ, але поки нам не ясно, чи працює вона, які умови проведення досліджень тощо», -  сказав він.

 

Замовляти дослідження НАМ планує також телеканал «Новий Чернігів». Борис Вершинін, представник  телекомпанії  «Луч» (Красний Луч, Луганська область), переконаний що питання щодо нового дослідника слід обговорювати у першу чергу з рекламодавцями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду