Власник каналу «112-Україна» став власником «Партнер ТВ» з мультиплексу МХ-5

Власник каналу «112-Україна» став власником «Партнер ТВ» з мультиплексу МХ-5

1 Жовтня 2013
13718
1 Жовтня 2013
18:30

Власник каналу «112-Україна» став власником «Партнер ТВ» з мультиплексу МХ-5

13718
Власник каналу «112-Україна» став власником «Партнер ТВ» з мультиплексу МХ-5
Власник каналу «112-Україна» став власником «Партнер ТВ» з мультиплексу МХ-5

Співвласником і директором телеканалу «Партнер ТВ», що володіє ліцензією на мовлення в мультиплексі МХ-5 в низці регіонів, став Андрій Подщипков - співвласник і директор нового супутникового телеканалу «112-Україна». Відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 жовтня.

 

Другим співвласником компанії стала Таміла Дворецька. Вона, а також Людмила Сивак увійшла до складу редакційної ради каналу.

 

Раніше власниками ТОВ «Партнер ТВ» були Юрій Пузиренко (67%) і Віталій Дворецький (33%), директором - Юрій Федоренко, членами редакційної ради - Дмитро Берко і Рустам Баішев.

 

«Партнер ТВ» володіє частотами в мультиплексі МХ-5 у Вінницькій, Івано-Франківській, Хмельницькій, Черкаській і Чернівецькій областях.

 

«Партнер ТВ» здобув перемогу в цифровому конкурсі на місця в мультиплексі МХ-5 з регіональним покриттям у серпні 2011 року разом з чотирма іншими новоствореними компаніями (ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ»). Усі п'ять компаній разом отримали ліцензії на повноцінну загальнонаціональну мережу. Мовники мали ідентичні концепції, три з них мали одного співзасновника, а крім того директори одних компаній були співвласниками інших.

 

У вересні 2013 року компанії почали переоформлювати свої ліцензії у зв'язку зі зміною власників, керівників і редакційних рад - ними стали люди, причетні до нового супутникового телеканалу «112-Україна», що починає мовлення в жовтні. Цей канал запускає Олексій Семенов, власником є Андрій Подщипков. Пан Подщипков заперечує інформацію, отриману «Детектор медіаю» з власних джерел на ринку, що інвесторами телеканалу виступають люди, які також інвестують у телеканали Tonis, Business, БТБ та нові друковані видання «Капитал», «Взгляд» (цей умовний медіахолдинг пов'язують із Сергієм Арбузовим).

 

«Детектор медіа» ще минулого тижня звернулася до пана Подщипкова по коментар з приводу можливості запуску «112-Україна» на базі п'яти цифрових телеканалів з МХ-5, однак відповіді поки не отримала.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду