Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж

Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж

4 Жовтня 2013
5615
4 Жовтня 2013
19:27

Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж

5615
Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж
Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж

Російські бізнесмени Іван Таврін та Алішер Усманов вирішили продати свої телевізійні активи - медіахолдинг ЮТВ. Про це пише російська газета «Ведомости».

 

Кілька російських медіахолдингів отримали пропозицію про купівлю 100 % акцій ЮТВ, розповіли «Ведомостям» керівники цих холдингів. Інтереси продавця, за їхніми словами, представляє «ВТБ капітал», перші офіційні запити надійшли в середині літа.

 

За даними джерел, можлива угода обговорюється зараз із більшістю великих медіахолдингів, а також з Леонардом Блаватником. За їхніми словами, це попередні обговорення, конкретних переговорів поки немає. Джерело, близьке до акціонерів ЮТВ, це підтвердило. Представники ЮТВ і «ВТБ капіталу» відмовилися від коментарів.

 

Співрозмовники «Ведомостей» називають дві основні причини продажу ЮТВ: зайнятість Івана Тавріна на посаді гендиректора компанії «Мегафон» і його бажання вийти з ЮТВ, а також уповільнення темпів зростання телевізійного ринку Росії.

 

ЮТВ і «ВТБ капітал» офіційно не називають, скільки грошей акціонери хочуть отримати за три своїх канали, і чекають пропозицій від самих потенційних покупців. Неофіційно називається сума у $ 800 млн, зазначає одне з джерел видання, що, на його думку, «дуже дорого».

 

Медіахолдинг ЮТВ було створено у 2009 році шляхом злиття ТБ-активів Усманова й Тавріна. Сторони отримали у проекті рівні частки, «АФ медіа холдинг » Усманова вклав у нього акції своїх телеканалів 7ТВ і «Муз-ТВ», а Media One Тавріна - свої регіональні ефірні телестанції, яких тоді було 33. У 2011 році корпорація Disney придбала 49% 7ТВ приблизно за $ 300 млн, і на цій частоті був запущений російський канал Disney. Восени 2012 року ефірний «Муз-ТВ» було переформатовано на молодіжно-розважальний канал Ю, одночасно було запущено кабельно-супутниковий канал «Муз-ТВ». Цього року Ю ще раз було переформатовано на «канал для дівчат», а «Муз-ТВ» отримав місце в другому цифровому мультиплексі каналів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Kommersant.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду