detector.media
04.10.2013 19:27
Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж
Російський медіахолдинг ЮТВ виставили на продаж

Російські бізнесмени Іван Таврін та Алішер Усманов вирішили продати свої телевізійні активи - медіахолдинг ЮТВ. Про це пише російська газета «Ведомости».

 

Кілька російських медіахолдингів отримали пропозицію про купівлю 100 % акцій ЮТВ, розповіли «Ведомостям» керівники цих холдингів. Інтереси продавця, за їхніми словами, представляє «ВТБ капітал», перші офіційні запити надійшли в середині літа.

 

За даними джерел, можлива угода обговорюється зараз із більшістю великих медіахолдингів, а також з Леонардом Блаватником. За їхніми словами, це попередні обговорення, конкретних переговорів поки немає. Джерело, близьке до акціонерів ЮТВ, це підтвердило. Представники ЮТВ і «ВТБ капіталу» відмовилися від коментарів.

 

Співрозмовники «Ведомостей» називають дві основні причини продажу ЮТВ: зайнятість Івана Тавріна на посаді гендиректора компанії «Мегафон» і його бажання вийти з ЮТВ, а також уповільнення темпів зростання телевізійного ринку Росії.

 

ЮТВ і «ВТБ капітал» офіційно не називають, скільки грошей акціонери хочуть отримати за три своїх канали, і чекають пропозицій від самих потенційних покупців. Неофіційно називається сума у $ 800 млн, зазначає одне з джерел видання, що, на його думку, «дуже дорого».

 

Медіахолдинг ЮТВ було створено у 2009 році шляхом злиття ТБ-активів Усманова й Тавріна. Сторони отримали у проекті рівні частки, «АФ медіа холдинг » Усманова вклав у нього акції своїх телеканалів 7ТВ і «Муз-ТВ», а Media One Тавріна - свої регіональні ефірні телестанції, яких тоді було 33. У 2011 році корпорація Disney придбала 49% 7ТВ приблизно за $ 300 млн, і на цій частоті був запущений російський канал Disney. Восени 2012 року ефірний «Муз-ТВ» було переформатовано на молодіжно-розважальний канал Ю, одночасно було запущено кабельно-супутниковий канал «Муз-ТВ». Цього року Ю ще раз було переформатовано на «канал для дівчат», а «Муз-ТВ» отримав місце в другому цифровому мультиплексі каналів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Kommersant.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY