«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»

«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»

28 Серпня 2013
9613
28 Серпня 2013
14:05

«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»

9613
«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»
«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»

Сімейний телеканал «Плюсплюс» групи «1+1 медіа» планує в разі успіху анімаційного проекту «Казка з татом» замовити виробництво другого сезону. Про це повідомила генеральний продюсер «Плюсплюс» Іванна Найда на презентації 28 серпня.

 

У першому сезоні «Казки з татом», який стартує 2 вересня, буде 50 епізодів хронометражем 10 хвилин. Проект на замовлення каналу відзняла студія «Майстер Відео», режисер - Сергій Гаврилов (креативний продюсер «Вечірньої казки» на Першому національному та повнометражного 3D-мультфільму «Микита Кожем`яка»).

 

Цикл «Казка з татом» створюється в партнерстві з шістьма видавництвами дитячої літератури: «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», «Грані-Т», «Видавництво Старого Лева», Glowberry Books, «Країна мрій» і «Пелікан». «Ми екранізуємо їхні казки: робимо на їхній основі мультфільми, які озвучують зіркові тата», - розповіла пані Найда.

 

 

Іванна Найда

 

За домовленістю з видавництвами, для створення анімації використовуються оригінальні ілюстрації з книг. «Проблемою було знайти не просто гарні казки, а казки з достатньою кількістю ілюстрацій», - розповіла пані Найда. Також деякі тексти потребували адаптації для анімаційного формату (якісь речення потрібно було прибрати, якісь - додати).

 

В основі проекту - казки сучасних українських авторів. Лише Олег Скрипка виставив умову, що він читатиме лише народні казки, тож у його виконанні глядачі почують народну творчість. Зі слів пані Найди, це не ті казки, які діти вже добре знають. «Якби ми екранізували те, що вже гарно зроблено, ми би програли», - пояснює пані Найда.

 

Зіркові тата беруть участь у проекті безкоштовно, кожен із них начитав приблизно по три казки. Канал сплачував відрахування художникам і авторам.

 

 

У другому сезоні зіркові тата будуть доповнюватися і змінюватися. Наприклад, є вже домовленості з Володимиром Зеленським і Валерієм Харчишиним, повідомила пані Найда.

 

Наступного дня після телевізійного ефіру кожен випуск «Казки з татом» викладатиметься на сайті каналу «Плюсплюс» із субтитрами та без авторської озвучки - щоб кожен тато міг прочитати анімовану казку своїй дитині, пояснила пані Найда.

 

Нагадаємо, у новому телесезоні під час осінніх шкільних канікул «Плюсплюс» запустить анімаційний дитячий проект «Корисні підказки».

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані прес-службою каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду