detector.media
28.08.2013 14:05
«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»
«Плюсплюс» хоче зняти другий сезон «Казки з татом»

Сімейний телеканал «Плюсплюс» групи «1+1 медіа» планує в разі успіху анімаційного проекту «Казка з татом» замовити виробництво другого сезону. Про це повідомила генеральний продюсер «Плюсплюс» Іванна Найда на презентації 28 серпня.

 

У першому сезоні «Казки з татом», який стартує 2 вересня, буде 50 епізодів хронометражем 10 хвилин. Проект на замовлення каналу відзняла студія «Майстер Відео», режисер - Сергій Гаврилов (креативний продюсер «Вечірньої казки» на Першому національному та повнометражного 3D-мультфільму «Микита Кожем`яка»).

 

Цикл «Казка з татом» створюється в партнерстві з шістьма видавництвами дитячої літератури: «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», «Грані-Т», «Видавництво Старого Лева», Glowberry Books, «Країна мрій» і «Пелікан». «Ми екранізуємо їхні казки: робимо на їхній основі мультфільми, які озвучують зіркові тата», - розповіла пані Найда.

 

 

Іванна Найда

 

За домовленістю з видавництвами, для створення анімації використовуються оригінальні ілюстрації з книг. «Проблемою було знайти не просто гарні казки, а казки з достатньою кількістю ілюстрацій», - розповіла пані Найда. Також деякі тексти потребували адаптації для анімаційного формату (якісь речення потрібно було прибрати, якісь - додати).

 

В основі проекту - казки сучасних українських авторів. Лише Олег Скрипка виставив умову, що він читатиме лише народні казки, тож у його виконанні глядачі почують народну творчість. Зі слів пані Найди, це не ті казки, які діти вже добре знають. «Якби ми екранізували те, що вже гарно зроблено, ми би програли», - пояснює пані Найда.

 

Зіркові тата беруть участь у проекті безкоштовно, кожен із них начитав приблизно по три казки. Канал сплачував відрахування художникам і авторам.

 

 

У другому сезоні зіркові тата будуть доповнюватися і змінюватися. Наприклад, є вже домовленості з Володимиром Зеленським і Валерієм Харчишиним, повідомила пані Найда.

 

Наступного дня після телевізійного ефіру кожен випуск «Казки з татом» викладатиметься на сайті каналу «Плюсплюс» із субтитрами та без авторської озвучки - щоб кожен тато міг прочитати анімовану казку своїй дитині, пояснила пані Найда.

 

Нагадаємо, у новому телесезоні під час осінніх шкільних канікул «Плюсплюс» запустить анімаційний дитячий проект «Корисні підказки».

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані прес-службою каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY