Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»

Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»

19 Серпня 2013
5337

Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»

5337
ПРЕС-РЕЛІЗ
Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»
Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»

З 6 по 28 вересня в Україні відбудеться гастрольний показ опери Ріхарда Вагнера «Летючий Голландець». Побачити цю унікальну постановку, яка проходить за підтримки компанії СКМ і Посольства Німеччини в Україні, зможуть глядачі Києва, Одеси та Львова. Генеральним партнером проекту виступила компанія СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов. Медіа-партнером події виступив телеканал «Україна».

Українська прем'єра нової постановки опери Ріхарда Вагнера «Летючий Голландець» відбувся 8 грудня, 2012 року в Донецькому національному театрі опери та балету ім. А.Б. Солов'яненка. Ця унікальна постановка, приурочена до 200-річчя з дня народження великого композитора, вперше була представлена ​​мовою оригіналу.

Робота над постановкою опери в Україні тривала більше півтора року. Постановкою займається творчий тандем відомих німецьких режисерів - Філіп Штельцль і Мара Курочка. Колектив постановки «Летючий Голландець» - інтернаціональний: у ньому беруть участь представники України, Росії, Німеччини, Австрії. Всього ж над постановкою працюють більше 300 чоловік: солісти, хор, оркестр, технічний персонал.

 

Наталя Ємченко, директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ: «Мета, яку поставив перед нами наш акціонер Рінат Ахметов - гідне життя для людей в Україні. І ми розуміємо, що для досягнення цієї мети крім виплати податків і зарплат, інвестицій у вирішення екологічних проблем і модернізацію свого виробництва ми можемо і повинні підтримувати також і культурні проекти. Особливо, якщо мова йде про настільки великі та масштабні проекти, як «Летючий Голландець». Ми віримо, що гастрольний тур по Україні цієї сучасної, динамічної постановки стане по-справжньому яскравою подією у культурному житті країни. Ми хочемо, щоб завдяки таким проектам оперне мистецтво в Україні розвивалася. І щоб самі українці пишалися своєю оперою, а світ знав і поважав Україну як країну, в якій цінують, підтримують і розвивають мистецтво».

 

Прем'єра «Летючого Голландця» у 2012 році в Донецьку стала однією з найефектніших прем'єр театрального сезону в Україні. Тоді відбулося 7 вистав, які відвідали понад 6800 глядачів. Цього року глядачі знову зможуть знову побачити унікальну постановку - тепер уже в Одесі, Львові та Києві:

6-7 вересня - Одеський національний академічний театр опери та балету, 18:30

12-13 вересня - Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, 18:00

27-28 вересня -  Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка, 19:00

 

За день до прем'єри в кожному з міст відбудуться прес-конференції. Точний час і місце проведення можна дізнатися на офіційному сайті української постановки опери «Летючий Голландець».

 

Прес-служба каналу «Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу «Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду