detector.media
19.08.2013 13:07
Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»
Канал «Україна» покаже унікальну постановку опери «Летючий Голландець»
ПРЕС-РЕЛІЗ

З 6 по 28 вересня в Україні відбудеться гастрольний показ опери Ріхарда Вагнера «Летючий Голландець». Побачити цю унікальну постановку, яка проходить за підтримки компанії СКМ і Посольства Німеччини в Україні, зможуть глядачі Києва, Одеси та Львова. Генеральним партнером проекту виступила компанія СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов. Медіа-партнером події виступив телеканал «Україна».

Українська прем'єра нової постановки опери Ріхарда Вагнера «Летючий Голландець» відбувся 8 грудня, 2012 року в Донецькому національному театрі опери та балету ім. А.Б. Солов'яненка. Ця унікальна постановка, приурочена до 200-річчя з дня народження великого композитора, вперше була представлена ​​мовою оригіналу.

Робота над постановкою опери в Україні тривала більше півтора року. Постановкою займається творчий тандем відомих німецьких режисерів - Філіп Штельцль і Мара Курочка. Колектив постановки «Летючий Голландець» - інтернаціональний: у ньому беруть участь представники України, Росії, Німеччини, Австрії. Всього ж над постановкою працюють більше 300 чоловік: солісти, хор, оркестр, технічний персонал.

 

Наталя Ємченко, директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ: «Мета, яку поставив перед нами наш акціонер Рінат Ахметов - гідне життя для людей в Україні. І ми розуміємо, що для досягнення цієї мети крім виплати податків і зарплат, інвестицій у вирішення екологічних проблем і модернізацію свого виробництва ми можемо і повинні підтримувати також і культурні проекти. Особливо, якщо мова йде про настільки великі та масштабні проекти, як «Летючий Голландець». Ми віримо, що гастрольний тур по Україні цієї сучасної, динамічної постановки стане по-справжньому яскравою подією у культурному житті країни. Ми хочемо, щоб завдяки таким проектам оперне мистецтво в Україні розвивалася. І щоб самі українці пишалися своєю оперою, а світ знав і поважав Україну як країну, в якій цінують, підтримують і розвивають мистецтво».

 

Прем'єра «Летючого Голландця» у 2012 році в Донецьку стала однією з найефектніших прем'єр театрального сезону в Україні. Тоді відбулося 7 вистав, які відвідали понад 6800 глядачів. Цього року глядачі знову зможуть знову побачити унікальну постановку - тепер уже в Одесі, Львові та Києві:

6-7 вересня - Одеський національний академічний театр опери та балету, 18:30

12-13 вересня - Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, 18:00

27-28 вересня -  Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка, 19:00

 

За день до прем'єри в кожному з міст відбудуться прес-конференції. Точний час і місце проведення можна дізнатися на офіційному сайті української постановки опери «Летючий Голландець».

 

Прес-служба каналу «Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY