detector.media
02.07.2013 13:11
Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»
Радіостанцію Гужви запускатимуть колишні керівники «Коммерсант FM»

Інформаційно-розмовну (news talk) радіостанцію холдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви запускатиме команда з Росії на чолі з двома екс-керівниками радіостанції «Коммерсант FM» - Дмитром Солоповим та Олексієм Воробйовим. Про це пише російська газета «Известия» з посиланням на Дмитра Солопова (на фото).

 

«Це буде дуже сучасна радіостанція, найсучасніша на території СНД. У ній зайнята велика і краща частина команди, яка працювала зі мною на "Коммерсант FM" та "Бизнес FM". До запуску залучені європейські та американські фахівці», - розповів пан Солопов.

 

Головним редактором радіостанції стане його колега Олексій Воробйов, який навесні переїхав до Києва і приступив до формування редакції. У новий проект запросять й інших фахівців з Росії - «найкращих людей радіоринку, яким зараз нудно працювати в Росії». Зі слів пана Солопова, проведено розмови з московськими зірками, тривають переговори з київськими зірками, набираються фахівці в галузі інформаційної журналістики. Але в редакції більшість людей буде з Києва.

 

Дмитро Солопов очолював радіостанцію «Коммерсант FM» до середини літа 2012 року. Після його звільнення головредом став його перший заступник Олексій Воробйов, який пропрацював на радіостанції до початку березня 2013 року і також залишив проект.

 

Нова радіостанція мовитиме у форматі news talk - інформаційно-дискусійному. Керівник медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва вважає, що ніша news talk-радіостанцій в Україні вільна, а «перспектива очевидна».

 

На якій частоті мовитиме нова радіостанція, поки невідомо. «Яким чином ми будемо виходити на ринок - повідомимо найближчим часом», - заявив пан Гужва.

 

«Проведено переговори з ведучими, пишеться музика для радіостанції на продюсерської студії Foster Kent Music Imaging, яка спеціалізується на створенні музики для радіо і ТБ. Ми запросили консультантів з Європи, які вивчатимуть нюанси формату і конкурентну ситуацію, переваги аудиторії. Мій друг із США Лі Харріс вивчає американський ринок news talk-станцій, щоб все краще з американського ринку використовувати на українському ґрунті. Такого аналізу ні для російського, ні для українського медіаринків не робив ніхто. У нас вже розроблена програмна сітка радіостанції. Висадка в Україні в нас тиха, але плацдарм уже готовий», - сказав в інтерв'ю «Известиям» пан Солопов.

 

Холдинг «Мультимедіа-інвест груп» створений Ігорем Гужвою в першій половині 2013 року і з травня випускає щоденну газету «Вести». У червні компанія придбала супутниковий канал UBR, щоб на його базі запустити телеканал «Вести TV». Крім радіостанції в холдингу незабаром з'явиться ще одне друковане видання - тижневик «Вести. Репортер», що виходитиме за ліцензією російського журналу «Русский репортер».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Lenta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY