Нове керівництво ТВі не коментує зміни компанії-власника каналу

Нове керівництво ТВі не коментує зміни компанії-власника каналу

30 Травня 2013
10526
30 Травня 2013
14:16

Нове керівництво ТВі не коментує зміни компанії-власника каналу

10526
Власником ТРК «Телерадіосвіт» замість «Медіа інфо» стала факторингова компанія «Фінанс Груп»
Нове керівництво ТВі не коментує зміни компанії-власника каналу
Нове керівництво ТВі не коментує зміни компанії-власника каналу

24 травня власником 100% ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі) замість ТОВ «Медіа інфо» стало ТОВ «Факторингова компанія "Фінанс Груп"». Розмір її внеску до статутного фонду ТРК «Телерадіосвіт» становить 510 тис. 550 грн. Про це повідомила колишній прес-секретар ТВі Лана Самохвалова, посилаючись на дані Єдиного державного реєстру.

 


 

Згідно з оприлюдненими даними фінансової звітності «Фінанс Груп» (.pdf, 328 kb), вказана компанія зареєстрована у 2011 році. Станом на 31 грудня 2012 року у «Фінанс Груп» працювала лише одна особа (директор Ольга Бідна), на балансі компанії не було ніякого майна, а на поточних рахунках не було грошових коштів. На даний момент компанія-власник телеканалу ТВі зареєстрована в одній з кімнат бібліотеки.

 

За інформацією Лани Самохвалової, ТОВ «Факторингова компанія "Фінанс Груп"» заснована англійською фірмою ПАТ «Кредит інвестбанк паблік лімітед компані». Адреса цієї фірми - Лондон, Бедфорд стріт, 43 - збігається з адресою компаній Invest Info One та Invest Rating Two, які Олександр Альтман зареєстрував 23 квітня, у день захоплення ТВі.

 

Призначений 23 квітня генеральний директор каналу ТВі Артем Шевченко відмовився від коментарів з приводу зміни компанії-власника каналу.

 

Колишній генеральний директор ТВі, а нині народний депутат Микола Княжицький також не став коментувати угоду, оскільки йому, з його слів, нічого не відомо. Що ж до відмови пана Шевченка від коментарів, пан Княжицький зауважив, що Артем Шевченко міг нічого й не знати про зміну власника, оскільки сам Микола Княжицький за часи свого керування каналом не завжди вчасно знав про всі зміни власників.

 

Олег Радченко, директор ТОВ «Медіа інфо» - попереднього власника ТРК «Телерадіосвіт» - кинув слухавку, заявивши, що телефоном не спілкується.

 

У коментарі газеті «Коммерсантъ-Украина» відсторонений гендиректор ТВі Наталя Катеринчук заявила, що Олександр Альтман, який називає себе новим кінцевим власником ТВі, намагається вивести активи каналу, щоб ускладнити їхнє повернення попередньому власнику Костянтину Кагаловському, який доводить нині своє право власності в судах. «Якщо вони стверджують, що отримали контроль над каналом законно, то навіщо тоді всі ці переоформлення?», - цікавиться вона.

 

За словами керівного партнера юридичної фірми «Антика» Олексія Кота, якщо суди підтвердять право власності Костянтина Кагаловського на «Медіа інфо», угоду з відчуження ТРК «Телерадіосвіт» можна буде визнати незаконною. «Оскаржувати відчуження частки доведеться вже в українських судах. А отже, на все це можуть піти місяці, за які з активом може відбутися що завгодно», - додав юрист.

 

Нагадаємо, 23 квітня було оголошено, що новим що новим інвестором ТВі став американський бізнесмен Олександр Альтман, а новим генеральним директором став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Одночасно пані Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Пан Альтман сказав, що збільшив частку своєї компанії Balmore Invest Limited у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) з 1% до 95% на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіла 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску (Нікією).

 

Директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила українським журналістам, що не видавала жодної довіреності Олександру Альтману на управління компанією і що єдиним власником ТВі є компанія Wilcox Ventures LTD, єдиним бенефіціаром якої є Костянтин Кагаловський.

 

Костянтин Кагаловський відстоює своє право власності в судах і правоохоронних органах Великобританії та України. 14 травня прес-служба Наталі Катеринчук повідомила, що Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited проводити будь-які угоди, які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над акціями компанії «Медіа інфо». Пан Альтман це заперечив.

 

22 травня пан Кагаловський повідомив, що правоохоронні органи Великобританії порушили кримінальну справу через підробку документів та шахрайство проти Олександра Альтмана, його компанії Balmore Invest Limited та її директора Рейчел Емі Еріксон. Пан Альтман це заперечив. Також триває кримінальне провадження в Україні за заявою Ортодоксії Нікії про незаконне відчуження частки Wilcox Ventures.

 

Крім того позов Wilcox Ventures до «Медіа інфо» та Balmore Invest 12 червня розгляне Господарський суд міста Києва, повідомляє «Коммерсантъ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10526
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3984 дн. тому
То Каналом Чэсных-ПрЫчэсных Новын TVI руководила конторка за бугром, теперь - библиотека имени Ленина. И они будут нас учить демократии????)))))))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду