Верховна Рада прийняла законопроект «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки»

10 Січня 2007
16590
10 Січня 2007
14:20

Верховна Рада прийняла законопроект «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки»

16590
Цей законопроект, як і законопроект «Про захист персональних даних», був ветований Президентом України у квітні 2006 року.
Верховна Рада прийняла законопроект «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки»

Дев'ятого січня 2007 року Верховна Рада України 339-ма голосами проголосувала за законопроект «Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007-2015 роки» (законопроект №0815, н.д. Мартинюк А.І., н.д. Юхновський І.Р., н.д. Родіонов М.К. IV скликання).

Цей законопроект, як і законопроект «Про захист персональних даних», був ветований Президентом України у квітні 2006 року. Президент запропонував депутатам його відхилити, пояснюючи це тим, що він ускладнює інформаційне законодавство. Натомість він запропонував розробити законопроект про внесення змін до існуючих законів.

Текст законопроекту є певною мірою декларативним, однак у ньому зазначається, що Кабінет Міністрів України має розробити механізм реалізації завдань цього документу. Серед завдань, поставлених ухваленим законопроектом, хотілося б виділити правову складову – створення системи законодавства, гармонізованої з нормами міжнародного права. Передбачається, що всі законопроекти мають проходити стадію громадських обговорень.

Законопроект повернувся і до питання прийняття Інформаційного кодексу, ідея якого вже виникала декілька років тому. У документі вказується, що кодекс має містити розділи з питань електронної торгівлі, правової охорони прав на зміст комп'ютерних програм, удосконалення захисту інтелектуальної власності та авторських прав при розміщенні та використанні творів у мережі Інтернет, про охорону баз даних, дистанційне навчання, телемедицину, надання органами державної влади та органами місцевого самоврядування юридичним та фізичним особам інформаційних послуг з використанням Інтернету, комерційну таємницю тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду