«Україна», «Футбол» і «Футбол+» придбали права на Євро-2016. Орієнтовна вартість – $ 5-6 млн

25 Квітня 2013
7220
25 Квітня 2013
18:35

«Україна», «Футбол» і «Футбол+» придбали права на Євро-2016. Орієнтовна вартість – $ 5-6 млн

7220
Вони виграли тендер, на який не подавався більше ніхто з українських телегруп, стверджують джерела
«Україна», «Футбол» і «Футбол+» придбали права на Євро-2016. Орієнтовна вартість – $ 5-6 млн

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини Євро-2016 у Франції. Про це повідомляє прес-служба групи.

 

УЄФА ухвалила рішення продовжити співпрацю з МГУ й укласти новий контракт на ексклюзивне право транслювати матчі фінальної частини Євро-2016, «ґрунтуючись на успішному досвіді трансляції матчів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Чемпіонату Європи-2012 телеканалами "Україна", "Футбол" і "Футбол+"», йдеться в повідомленні.

 

Таким чином, Євро-2016 ексклюзивно покажуть три канали медіагрупи: «Україна», «Футбол» і «Футбол+». До Євро-2016 канали також випустять спеціальні тематичні програми, присвячені поєдинкам чемпіонату.

 

Канали МГУ вдруге поспіль стали трансляторами Чемпіонату Європи з футболу. «Враховуючи нещодавні угоди на показ кваліфікації на Чемпіонат Європи-2016 і Чемпіонат світу-2018, "Медіа Група Україна" у повному обсязі отримала право ексклюзивної трансляції найбільших змагань під егідою УЄФА на багато років вперед», - наголосив директор телеканалів «Футбол» і «Футбол+» Олександр Денисов.

 

Гнеральний директор МГУ Федір Огарков назвав підписання цього контракту успіхом холдингу. «Ми розуміємо, що УЄФА розраховує на наш великий досвід у висвітленні Чемпіонату Європи 2012 року. Тому, зі свого боку, ми зробимо все можливе, щоби матчі Євро-2016 стали для українських телеглядачів справжнім святом футболу», - запевнив він.

 

Телеканал «Україна» з моменту початку відбіркового циклу Євро-2016 стає офіційним транслятором кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 і Чемпіонат світу-2018. Крім того, угода УЄФА з МГУ включає в себе також пакет ексклюзивних прав на трансляції каналами «Футбол» і «Футбол+» домашніх матчів збірних провідних європейських країн у кваліфікації на Чемпіонат Європи-2016 і на Чемпіонат світу-2018.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», більше ніхто з українських телевізійних груп участі в тендері на трансляцію Євро-2016 не брав. Минулого року УЄФА доручила продаж медіаправ на Євро-2016 компанії CAA Eleven, яка оголосила тендер, про який інші українські телегрупи вчасно не дізналися. Як розповідає джерело, коли реалізацією прав займалася сама УЄФА, вона проводила в кожній країні спеціальні презентації, на які могли прийти будь-які охочі мовники. Цього ж разу найбільші телегрупи навіть не отримали листів з пропозиціями. А коли дізналися про тендер, було вже пізно подавати заявки.

 

Потенційно участь у тендері могли взяти група «1+1 медіа», яка володіє правами на половину матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також телеканал «Інтер», який транслює кваліфікаційні матчі збірної України у відборі на Чемпіонат світу з футболу - 2014. Більші амбіції щодо Євро-2016 мав якраз «Інтер».

 

За оцінкою джерел, вартість прав на Євро-2016 може становити $ 5-6 млн. Євро-2012 як домашній чемпіонат коштував мовниками набагато дорожче. Офіційними трансляторами Євро-2012 були Національна телекомпанія України та «Медіа Група Україна», які розподілили трансляції порівну. Ліцензія УЄФА тоді коштувала НТКУ близько 96 млн грн ($ 12 млн), а субліцензію вона продала МГУ за 82 млн грн. ($ 10,25 млн).

 

Олександр Денисов не став коментувати «Детектор медіа» інформацію про тендер, пославшись на закритість інформації УЄФА, та суму угоди, яка є комерційною таємницею.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду