detector.media
25.04.2013 18:35
«Україна», «Футбол» і «Футбол+» придбали права на Євро-2016. Орієнтовна вартість – $ 5-6 млн
«Україна», «Футбол» і «Футбол+» придбали права на Євро-2016. Орієнтовна вартість – $ 5-6 млн
Вони виграли тендер, на який не подавався більше ніхто з українських телегруп, стверджують джерела

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» (МГУ) виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини Євро-2016 у Франції. Про це повідомляє прес-служба групи.

 

УЄФА ухвалила рішення продовжити співпрацю з МГУ й укласти новий контракт на ексклюзивне право транслювати матчі фінальної частини Євро-2016, «ґрунтуючись на успішному досвіді трансляції матчів Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Чемпіонату Європи-2012 телеканалами "Україна", "Футбол" і "Футбол+"», йдеться в повідомленні.

 

Таким чином, Євро-2016 ексклюзивно покажуть три канали медіагрупи: «Україна», «Футбол» і «Футбол+». До Євро-2016 канали також випустять спеціальні тематичні програми, присвячені поєдинкам чемпіонату.

 

Канали МГУ вдруге поспіль стали трансляторами Чемпіонату Європи з футболу. «Враховуючи нещодавні угоди на показ кваліфікації на Чемпіонат Європи-2016 і Чемпіонат світу-2018, "Медіа Група Україна" у повному обсязі отримала право ексклюзивної трансляції найбільших змагань під егідою УЄФА на багато років вперед», - наголосив директор телеканалів «Футбол» і «Футбол+» Олександр Денисов.

 

Гнеральний директор МГУ Федір Огарков назвав підписання цього контракту успіхом холдингу. «Ми розуміємо, що УЄФА розраховує на наш великий досвід у висвітленні Чемпіонату Європи 2012 року. Тому, зі свого боку, ми зробимо все можливе, щоби матчі Євро-2016 стали для українських телеглядачів справжнім святом футболу», - запевнив він.

 

Телеканал «Україна» з моменту початку відбіркового циклу Євро-2016 стає офіційним транслятором кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 і Чемпіонат світу-2018. Крім того, угода УЄФА з МГУ включає в себе також пакет ексклюзивних прав на трансляції каналами «Футбол» і «Футбол+» домашніх матчів збірних провідних європейських країн у кваліфікації на Чемпіонат Європи-2016 і на Чемпіонат світу-2018.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», більше ніхто з українських телевізійних груп участі в тендері на трансляцію Євро-2016 не брав. Минулого року УЄФА доручила продаж медіаправ на Євро-2016 компанії CAA Eleven, яка оголосила тендер, про який інші українські телегрупи вчасно не дізналися. Як розповідає джерело, коли реалізацією прав займалася сама УЄФА, вона проводила в кожній країні спеціальні презентації, на які могли прийти будь-які охочі мовники. Цього ж разу найбільші телегрупи навіть не отримали листів з пропозиціями. А коли дізналися про тендер, було вже пізно подавати заявки.

 

Потенційно участь у тендері могли взяти група «1+1 медіа», яка володіє правами на половину матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи, а також телеканал «Інтер», який транслює кваліфікаційні матчі збірної України у відборі на Чемпіонат світу з футболу - 2014. Більші амбіції щодо Євро-2016 мав якраз «Інтер».

 

За оцінкою джерел, вартість прав на Євро-2016 може становити $ 5-6 млн. Євро-2012 як домашній чемпіонат коштував мовниками набагато дорожче. Офіційними трансляторами Євро-2012 були Національна телекомпанія України та «Медіа Група Україна», які розподілили трансляції порівну. Ліцензія УЄФА тоді коштувала НТКУ близько 96 млн грн ($ 12 млн), а субліцензію вона продала МГУ за 82 млн грн. ($ 10,25 млн).

 

Олександр Денисов не став коментувати «Детектор медіа» інформацію про тендер, пославшись на закритість інформації УЄФА, та суму угоди, яка є комерційною таємницею.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY