КДР ТРК відмовилася від аналогового мовлення і запланувала скорочення штату до 300 осіб

КДР ТРК відмовилася від аналогового мовлення і запланувала скорочення штату до 300 осіб

22 Березня 2013
8596
22 Березня 2013
16:08

КДР ТРК відмовилася від аналогового мовлення і запланувала скорочення штату до 300 осіб

8596
«Баласт є в будь-якому колективі. Проблема тільки в тому, що серед таких людей є багато соціально захищених», - каже гендиректор Олександр Савенко
КДР ТРК відмовилася від аналогового мовлення і запланувала скорочення штату до 300 осіб
КДР ТРК відмовилася від аналогового мовлення і запланувала скорочення штату до 300 осіб

Київська державна регіональна телерадіокомпанія (КДР ТРК, Центральний канал) з метою економії коштів припинила аналогове мовлення та запланувала оптимізацію штату з 350 до 300 працівників. Про це «Детектор медіа» розповів генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко.

 

Аналоговий телесигнал компанія вимкнула з 1 січня, і нині працює через супутник, кабель і в цифровому ефірі. «Ми охоплювали аналоговим сигналом усього-на-всього 19% області - схід і південь. Разом з Київською обласною державною адміністрацією ми провели активну роботу і пішли в кабель. У нас сьогодні 72% населення області охоплено через кабель. І порівнюючи 19% і 72%,, коли не вистачає коштів, ми прийняли рішення відмовитися від розповсюдження аналогового ефірного сигналу. Тим паче, що ми перейшли на цифру, і в нас є супутникове, плюс кабельне мовлення. Це дало нам значну економію коштів», - повідомив пан Савенко.

 

Однак від ліцензії на ефірне аналогове телебачення компанія не відмовилися. «Ми поінформували про це Національну раду», - сказав керівник КДР ТРК.

 

Також компанія запланувала оптимізацію кадрового складу.

 

«У нас одна з найбільших державних ТРК в Україні - 357 працівників. У той же самий час є компанії, де працює 135, 152, 195, 220 осіб. А обсяги мовлення фактично одні й ті самі. Ми провели серйозний ґрунтовний аналіз, виявили, що одна людина робить 1-2 секунди на добу. Сьогодні ми поставили собі за мету обмежити штат до 300 чоловік, хоча я думаю, що це ще не межа», - розповів пан Савенко.

 

До літа КДР ТРК розраховує провести реорганізацію, затвердити нову структуру і штатний розпис. «Люди, які багато сил, розуму, енергії віддають, залишаться. А баласт є в будь-якому колективі. Проблема тільки в тому, що серед таких людей є багато соціально захищених», - додав пан Савенко.

 

Свої пропозиції щодо оптимізації КДР ТРК подала на розгляд Держкомтелерадіо. Як тільки їх буде погоджено, процес розпочнеться.

 

Нагадаємо, в січні колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення затвердила план оптимізації та забезпечення ефективної роботи державних телерадіокомпаній на 2013 рік. До 1 березня державні мовники подавали пропозиції щодо скорочення структури та штату телерадіокомпаній. НТКУ та НРКУ повинні скоротити штат не менш, як на 15%, ОДТРК - на 18%, якщо вони мають чисельність співробітників понад 300 осіб. Тим обласним ДТРК, які мають від 200 до 300 працівників, пропонується скоротити штат на 10%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8596
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cox
4059 дн. тому
Невозможно сохранить лицензию и при этом не вещать. Лицензию должны отобрать автоматом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду