Радіо «Континент» отримало 94,2 МГц у Києві

31 Березня 2006
23821
31 Березня 2006
16:13

Радіо «Континент» отримало 94,2 МГц у Києві

23821
На вчорашньому засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підвела підсумки конкурсу на право мовлення на 57 радіочастотах.
Радіо «Континент» отримало 94,2 МГц у Києві

На вчорашньому засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підвела  підсумки конкурсу на право мовлення на 57 радіочастотах.
 
За його результатами радіо «Континент» отримало одну частоту у місті Києві (94,2 МГц). Засновниками «Контененту» є дві фізичні особи –  Андрій Соломаха, Олександр Горянський, однак, за словами члена Нацради Тетяни Лебедевої, на засіданні 30 березня був присутній і Олександр Воробйов, юрист, що представляє інтереси Сергія Шолоха, який зараз має статус політичного біженця в США.

Заступник голови Нацради Ігор Курус в коментарях «ТК» повідомив,  що за радіо «Континет» всі члени  Нацради проголосували одностайно, і розказав, чим керувався він  особисто при голосуванні: «Результат голосування за радіо «Контенент» свідчить про те, що це був єдиний ймовірний переможець цього конкурсу. Щодо мене, то я вважаю, що перемога «Контененту» буде відновленням справедливості,  адже колишня влада,  закриваючи радіостанцію,  змусила її керівника і його родину покинути Україну. Мовлення «Континенту»  у Києві  раніше було явищем, саме тому думаю, що радіостанція має відновити свою роботу. Друге, чим я керувався -  це те, що на конкурс подали заявки або ті особи, які вже мають частоти через інші радіостанції, або нікому невідомі телекомпанії, які не мають практики мовлення, або це мовлення  було невдале у певних регіонах.

Я думаю, що «Континент» з самого початку був фаворитом цього конкурсу. А вся брехлива інформація, яка розповсюджувалась через Інтернет,  свідчила про те, що всі відчували, що «Континент» є фаворитом, і все робилось для того, щоб не допустити по ньому прийняття позитивного рішення, або для того, щоб після конкурсу залишився неприємний осадок, що не все тут правильно. На цю частоту претендували, наприклад,  радіо «Клас», власник якого має й іншу частоту  - радіо «Мелодія», «Гама консалтінг» - це компанія більш технологічна, і ми днем раніше дали їй ліцензію на цифрове мовлення, Національна радіокомпанія вже має частоту у Києві тощо". (Нагадаємо, на цю частоту претендувало  взагалі близько 20 компаній. Раніше Інтернет-видання «Оглядач» висувало припущення, що Сергій Шолох не має ніякого стосунку до цього «Континенту», а частоту у Києві просто збираються використати для перепродажу.- «ТК»).

Також у Ігоря Куруса не має жодних сумнівів в тому, що Сергій Шолох має стосунок до цього «Континенту» (Нагадаємо, засновниками «Континенту» є Андрій Соломаха та Олександр Горянський) : «До Нацради приходили і Соломаха,  і Воробйов. Соломаха сказав, що в цьому підприємстві він представляє інтереси Шолоха. Воробйов – це адвокат Шолоха, який захищав його раніше, і саме його прихід  у Нацраду позбавив всіх сумнівів у тому, що саме Шолох має стосунок до цього радіо, а не хтось інший. Разом з тим,  до засідання до нас приходила ще одна людина, не хочу розголошувати її імені, яка підтвердила, що була свідком переговорів Шолоха з іншими людьми про відновлення «Континенту». Вже після конкурсу з США позвонив Шолох і подякував за те, що «Континет» переміг у конкурсі».

Також у конкурсі перемогли: ОДТРК - 6  частот, місцеві недержавні телекомпанії – 7 частот,  УР-1, УР-2 – 4 частоти. З мережевих радіостанцій частоти тимали -  «Наше радіо» – 1 частота, «Kiss FM» – 2, «Волинь» - 6 частот, НБМ – 3 частоти, «Кохання» - 7, «Ера» - 8, «Європа +-Україна» - 2, «Авторадіо» - 1, «Клас» - 1.


Сергій Шолох хоче відродити радіо "Континент"?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23821
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду