У Дніпропетровську «Власть мєха» сильніша за Нацраду?

23 Жовтня 2008
17046
23 Жовтня 2008
07:56

У Дніпропетровську «Власть мєха» сильніша за Нацраду?

17046
У Дніпропетровську «Власть мєха» сильніша за Нацраду?
Регіональні рекламні вставки на 5-му каналі, що раптово, за «дивним збігом обставин», припинилися після появи статті «Дніпропетровськиі телевипердОСи» на «Детектор медіа», через деякий час було відновлено. Рекламна пауза тривала близько тижня.
 
Щоправда, нині «ОСівської» реклами значно менше, ніж було, і поки що ролики не «налазять» на новини, ток-шоу та інші програми 5-го, що раніше було звичайною практикою. Не з’являються в ефірі і рекламні таблиці (в тому числі з саморекламою «ОС – Advertising Group») під час новин та популярних ток-шоу.
 
Як би знати, що так залишиться і далі, можна було б порадіти, адже пересічному глядачеві за великим рахунком по цимбалах, яка реклама йде: регіональна чи київська – головне, щоби вона не перешкоджала нормальному перегляду інформаційно-аналітичного продукту каналу. Та радше відносний порядок в ефірі – таке ж тимчасове явище, як і сама рекламна пауза. Вірогідно, «залітання» місцевих роликів на новини теж є справою часу .
 

Бо, скажімо, релігійні програми пасторів-харизматиків уже благополучно повернулися на регіональні частоти.
 
Тим часом стало відомо, що поставлене у статті питання збираються узагальнити і розглянути на засіданні Нацради за участі керівників загальнонаціональних каналів. Про це йдеться в листі №15/418 (від 13 жовтня 2008 року) першого заступника голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса:
 
«Національна рада розглянула Вашого листа, надісланого електронною поштою, з наріканнями на діяльність у м. Дніпропетровську виокремленої структури ТОВ «ТРК НБМ» та мовлення на 62 ТВК.
 
Інформуємо, що подібні звернення щодо діяльності виокремлених структур останнім часом носять масовий характер. Розуміючи важливість цього питання, необхідність його врегулювання відповідно до законодавчих вимог, Національна рада вирішила узагальнити наявний матеріал про діяльність зазначених структур і винести це питання на засідання Національної ради за участю керівників загальнонаціональних каналів.
 
Хочемо запевнити Вас, що інтереси глядацької аудиторії є пріоритетними при формуванні основних напрямків роботи нашого органу. Відтак, порушене питання перебуватиме на особливому контролі до остаточного його вирішення».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17046
Читайте також
12.11.2008 19:10
Наталья Беловицкая, «24»
5 514
06.10.2008 14:18
Олексій Мазур
, для «Детектор медіа»
32 745
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5663 дн. тому
Все началось в 2004, когда к власти пришла оранжевая хунта. Была попрана Конституция и все законы. Затем режим неоднократно надругался над остатками законов. Живем теперь по одному Закону, Закону Джунглей. Невероятно лицемерно, отморозив задницу на майдане, теперь кропать ссылки на то, чего на этой территории давно уже нет, на макулатуру.
Закон України "Про рекламу"
5666 дн. тому
Стаття 13. Реклама на телебаченні і радіо 3. Реклама повинна розміщуватися у перервах між програмами, передачами. 8. Ведучим, дикторам та іншим учасникам інформаційних та інформаційно-аналітичних програм, передач забороняється наводити споживчі властивості товару та/або вказувати банківські рахунки, контактні телефони, місцезнаходження виробника товару, ціну товару.
Закон України "Про рекламу"
5666 дн. тому
Стаття 9. Ідентифікація реклами 1. Реклама має бути чітко відокремлена від іншої інформації, незалежно від форм чи способів розповсюдження, таким чином, щоб її можна було ідентифікувати як рекламу. 2. Реклама у теле- і радіопередачах, програмах повинна бути чітко відокремлена від інших програм, передач на їх початку і наприкінці за допомогою аудіо-, відео-, комбінованих засобів, титрів, рекламного логотипу або коментарів ведучих з використанням слова "реклама". 3. Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару та який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів) щодо цих особи чи товару, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою "Реклама" чи "На правах реклами".
Закон України "Про телебачення і радіомовлення"
5666 дн. тому
Р о з д і л V ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННЯ Стаття 44. Кореспондентські пункти 3. Кореспондентські пункти не мають права на самостійні мовлення та здійснення інформаційних і рекламних вставок на каналі мовлення телерадіоорганізації.
Закон України "Про телебачення і радіомовлення"
5666 дн. тому
Р о з д і л V ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННЯ Стаття 43. Початок мовлення 2. Власник технічних засобів мовлення або організація, що їх експлуатує, не має права надавати технічні засоби мовлення в користування телерадіоорганізаціям, які не мають відповідної ліцензії або якщо відповідна ліцензія втратила чинність. 5. Ліцензіат не має права передавати канал мовлення в суборенду іншим організаціям.
Закон України "Про телебачення і радіомовлення"
5666 дн. тому
Р о з д і л VII ПРАВА ТЕЛЕГЛЯДАЧІВ І РАДІОСЛУХАЧІВ Стаття 61. Захист прав телеглядачів, радіослухачів 1. Телеглядачі і радіослухачі мають право: приймати програми телерадіоорганізацій, які доступні для прийому на території України; одержувати інформацію про розклад передач; звертатися до телерадіоорганізації, її засновників, Національної ради, Державного комітету телебачення і радіомовлення України із зауваженнями та пропозиціями щодо змісту і технічної якості відповідних програм або передач і отримувати письмово або безпосередньо у передачах відповідь на звернення;
Владимир Фёдоров
5669 дн. тому
Пан Мазур то ли считает себя мессией, который поборет всех плохих (да и хороших) парней, то ли и вправду заменил и нацраду и госкомитет по вопросам телевидения. Он нагло лжёт в своих росказнях, нагло перекручивает и перевирает факты. Очень странно, что его измышления (извержения не вполне здорового нутра) печатают в этом издании. Ни разу за последние 4 года (3 из которых я работал собкором 5 канала в Дн-ской области) я не видел чтобы реклама перекрывала новости или программы пятёрки. Наверное, первым об этом кричал бы я или нынешний собкор. А Мазур просто получает удовольствие от того, что плюётся желчью, а ещё больший кайф, если от этого кто-то страдает. Я рекомендовал бы Мазуру покаяться и попросить прощения у всех тех людей, которых он поливает грязью.
Гена
5673 дн. тому
Свобода, говорите, слова? Понимаю. Правда ведь всегда такая, колючая. Чего-то подобного я и ожидал, ведь ваше издание так же далеко от журналистики, как я от Марса
otar
5673 дн. тому
Гена, мені не наплювати навіть на такого невдячного читача, як ви, інакше я б не став із вами дискутувати)
Гена
5673 дн. тому
to Otar Вам наплевать на своих читателей, уже давно. Ведь главное - гранты. Грантоеды люди неприхотливые. P.S. Якщо Ви, Отаре, вважаєте за необхідне вживати українську, то потрібно її напруженно вивчати, тому що "може" виглядає досить жалюгідно біля "мабуть". Отаре, виконуйте свою роботу ретельніше, редагуйте того рагуля, що статтю до Вас прислав, то не є україннська, чорт забирай! "... уже благополучно...", по-русски, нет? )))))
otar
5673 дн. тому
Ви нас просто ріжете без ножа. Невже ви тепер нас зовсім-зовсім не поважаєте, Гена? Може, ну хоч трошечки?))
Гена
5673 дн. тому
Автор решил создать сиквел на основе своего "потока разума", оплаченного неразборчивой редакцией "Телекритики". Просто Бэтмены какие-то. В Днепропетровске до сих пор нет тепла в батареях, банкротятся строители, массовые увольнения и сокращения заработных плат, дорожает все, а нам вываливают "нетленки" Мазура, резавшего себе вены на областном радио, откуда был изгнан за рукоприкладство. Из умирающего профсоюзного листка был уволен за профнепригодность. Кому это выгодно? Озверевший графоман, неудавшийся в профессии и теперь уж совершенно неуважаемая "Телекритика", присевшая в лужу с Мазуром для того, чтобы покидаться какашками.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду