Новий сезон: що покажуть телеканали цієї осені

Новий сезон: що покажуть телеканали цієї осені

12 Вересня 2024
402
12 Вересня 2024
13:00

Новий сезон: що покажуть телеканали цієї осені

402
Огляд осінніх прем’єр розважальних каналів.
Новий сезон: що покажуть телеканали цієї осені
Новий сезон: що покажуть телеканали цієї осені

Осінній сезон прем’єр — одна з традицій українських телеканалів, якої вони невтомно дотримуються. Щоб не відбувалось у цьому світі, але в ньому завжди є стабільність: наприклад «Майстер-шеф» і серіал «Сліпа» на СТБ, серіали про лікарів і велике шоу на «1+1 Україна», «Дизель-шоу» та детектив про поліцейського й собаку на ICTV2.

Попри обстріли, тривоги, відімкнення електроенергії, українським каналам вдалося запустити свою телеосінь, зняти нові сезони брендових шоу та серіалів, а також прем’єрні новинки й розпочати боротьбу за першість за переглядами та серед рекламодавців.

Оскільки марафон «Єдині новини» досі триває — телеканали роблять ставку на розважальний контент.

ICTV2

ICTV2 свій осінній сезон розпочав із прем’єри гумористичної програми «Дизель-шоу», яка виходить щоп’ятниці о 19:00. Родзинкою нового випуску програми пресслужба каналу називає номер про чорноморський флот і його «моряків». Багато акторів «Дизель-шоу» в новому сезоні обіцяють змінити образи.

Проєкт готується до нових концертів у Києві (11, 12 та 13 жовтня). Частину коштів від продажу квитків обіцяють перерахувати в «Дизель-фонд» на підтримку ЗСУ.

«Дизель-шоу»

Також восени вийде в ефір другий сезон «Хто хоче стати мільйонером?» із ведучим Стасом Бокланом. «Маніфест нового сезону шоу “Хто хоче стати мільйонером?”: достойні мільйона — серед нас, ми просто можемо їх не помічати або не вірити у свої сили», — анонсує пресслужба каналу. Також канал обіцяє багато гумору в шоу. Кастинг для участі в проєкті «Хто хоче стати мільйонером?» на ICTV2 триває.

 

«Хто хоче стати мільйонером?»

Окрім шоу, ICTV2 підготував для глядачів детективні серіали. У другий тиждень вересня вийшла прем’єра нового сезону 4-серійного «ДВРЗ. Повітряна тривога». Цей серіал виходить з 2020 року. «ДВРЗ. Повітряна тривога» — остання частина франшизи. Вона розповідатиме про реалії війни. «Війна внесла свої корективи у життя країни, але це тільки зміцнило та обʼєднало район та його жителів», — розповів про проєкт креативний продюсер проєкту Дмитро Хрипун.

«ДВРЗ. Повітряна тривога»

На ICTV2 повертається серіал про поліцейського та собаку — «Пес Альф». Канал розпочав зйомки, прем’єра планується на осінь.

«Іронічний серіал “Пес Альф” поверне глядачам легендарну культову історію, де розслідування ведуть детективи разом зі своїм розумним собакою. Творці обіцяють абсолютно нові сюжети — тепер справи вестимуть дотепна слідча і двоє оперів, а допомагатиме їм вівчарка на прізвисько Альф», — повідомила пресслужба. Раніше на каналі виходив серіал «Пес», який був одним із найпопулярніших на ICTV.

У центрі сюжету двоє друзів-оперів Рома і Бодя. Розслідуючи злочини, чоловіки постійно конкурують, але що таке справжнє суперництво — вони дізнаються, коли в їхню команду прийде Аліса — яскрава, розумна і дотепна слідча. Але Аліса доєднається не сама, а зі своїм псом Альфом, який неабияк посилить цю команду. Роль Альфа зіграв кіношний пес Цезарій. Це його перша головна роль у багатосерійному проєкті.

Режисери — Олександр Сальніков і Микола Каптан, який раніше працював над культовим проєктом каналу ICTV «Пес». Продюсери — Артем і Віктор Приходьки.

Серіал «Пес Альф»

СТБ

СТБ свій сезон позиціює як сезон побачень. «Зі своїми та з собою, зі справжнім коханням, із великими мріями та з найсильнішими історіями», — описує ідею пресслужба каналу.

Такі побачення для глядачів канал влаштовує зі своїми брендовими проєктами. Першим в ефір вийшов 14 сезон «Мастер-шеф», який стартував на День Незалежності та транслюється щосуботи о 19:00. «У новому сезоні, вперше в історії проєкту, суддям подадуть відомі на весь світ десерти, які до цього на кастингу ніхто не готував. Уперше з’явиться Золотий фартух. І вперше учасники мають пройти випробування, які для них створили глядачі», — анонсує канал. Головним концептом сезону залишаються українські страви та локальні продукти, які вирощують і збирають в умовах повномасштабної війни.

«Мастер-шеф»

Поки що невідома дата прем’єри «Холостяка» з Олександром Тереном. Але проєкт, який зазвичай СТБ готував на весну, стартує восени. «Активний спосіб життя, подолання внутрішніх і зовнішніх барʼєрів, розвиток інклюзії в Україні та допомога в соціалізації ветеранів по поверненні з фронту — одні з цілей діяльності Терена», — повідомив канал.

«Холостяк» з Олександром Тереном

Окрім цих програм, виходять восьмий сезон «Супермами» (будні о 18:50), четвертий сезон «ДНК. Свої» (щонеділі о 22:00), нові випуски «Неймовірної правди про зірок» (щосуботи о 9:30).

«Неймовірна правда про зірок» 

Окрім шоу, СТБ запускає і серіали: скетчком «ЖК Сімейки», новий сезон детективного серіалу «К.О.Д.» і декілька багатосерійних мелодрам — «Дві сестри», «Квіти дощу», «Впізнай мене». Також глядачі побачать чотирисерійки «Ліки від минулого», «Код кохання»і нові серії «Сліпої».

Серіал «Сліпа»

Новий канал

Гасло сезону нового каналу «Нові ігри — нові перемоги». Канал запустив лінійку власних шоу о 20:00. Серед них талант-шоу «Неймовірні дуети» (перевтілення співаків-аматорів у справжніх артистів, здатних виступити з кумирами на одній сцені), третій сезон «єПитання» (учасники мають вгадати найпопулярніші відповіді українців про буденні речі з різних сфер життя), 13-й сезон ігрового шоу «Хто зверху?», другий сезон форматного шоу «Поле» (за головний приз боротимуться 108 гравців, які мають пройти поле і відповісти на запитання).

«єПитання»

У жовтні на Новому стартують другі сезони торішніх серіалів «Зв’язок» і «Голова». Новий сезон «Зв’язку» розповість про другий рік війни та про те, як чотири українські родини прожили цей складний час. У серіалі з’являться нові герої. У новому сезоні серіалу «Голова» обіцяють протистояння друзів і кілька любовних трикутників.

Серіала «Голова»

«1+1 Україна»

«1+1 Україна», за повідомленням пресслужби, на осінь підготувала проєкти та нові серіали.

Очільник «Плюсів» Ярослав Пахольчук, коли презентував канал у Нацраді, обіцяв «шедевральні проєкти» у сезоні. Одним із них він назвав форматний проєкт «Клуб 1%». Це адаптація британського ігрового шоу The 1% Club із ведучим Лі Маком, яке виходить на ITV1 з 9 квітня 2022 року. Шоу являє собою IQ-тест, запитання якого базуються на «логіці та здоровому глузді».

Ведучим української версії став Тімур Мірошниченко, проєкт стартує 22 вересня о 21:00.

 

«Клуб 1%»

Канал продовжує своє ранкове шоу «Сніданок з 1+1» та лінійку «Говорить вся Україна» з Сухановим (будні з понеділка по четвер).

«Говорить вся Україна»

Окрім цього «Плюси» підготували 16 сезон реаліті «Міняю жінку». Знайшов «1+1 Україна» для себе альтернативу «Сліпій» на СТБ і тепер матиме свій серіал про цілительку. З 16 вересня о 14:00 стартує новий серіал «Учениця Мольфара».

«Учениця Мольфара»

Також канал запустить медичний детектив «Анатомія дива» про медичні історії та українських лікарів. Серед серіалів популярною буде медична тематика. Стартують прем’єри «Жіночий лікар. Нове життя 2» та нова стрічка «Лікарка за покликанням». Останній серіал починається з подій повномасштабного наступу Росії. Головна героїня вирішує залишитися працювати в лікарні, яка переходить у режим роботи 24/7.

«Лікарка за покликанням»

Окрім цього вийде серіал «Реванш» про талановиту дівчину-науковицю, яка несподівано стає жертвою інтриг. А також прем’єра детективу «Парочка слідчих».

«Парочка слідчих»

«2+2»

Телеканал «2+2» повернувся в новому сезоні до прямоефірного мовлення. З 23 вересня стартує публіцистична програма «Україна сьогодні», яка виходитиме у прямому ефірі з понеділка по п’ятницю о 19:00. Ведучими проєкту стали Олексій Ліхман, Катерина Нестеренко, Володимир Рабчун, Ігор Циганик і Ярослава Кравченко. Ефір програми вестиметься з нової студії, умовно розділеної на три зони. Ведучі працюватимуть за столом, колумністи представлятимуть теми на спеціальному майданчику, а гостей для спілкування запрошуватимуть на диван.

«Україна сьогодні»

Також в осінньому телевізійному сезоні щопонеділка о 17:00 телеканал «2+2» покаже нові випуски інформаційно-пізнавального проєкту «Загублений світ» із Максимом Сухенком і Геннадієм Попенком.

Окрім цього канал покаже прем’єри кількох серіалів власного виробництва, а також обіцяє спеціальний показ воєнних драм, присвячених Дню захисників і захисниць України та Дню Збройних сил України. З 23 вересня о 20:15 з понеділка по п’ятницю виходитиме 16-серійний комедійний детектив «Ворон і Воробйов». Це історія про двох приватних детективів.

«Ворон і Воробйов»

Другою прем’єрою сезону стане 16-серійний гостросюжетний детектив власного виробництва телеканалу «2+2» — серіал «Батя». Заслужений оперативник, підполковник Степан Трохимович Безбатько на початку війни відправляється на фронт. Однак після отриманого поранення командир із позивним «Батя» вимушений повернутися додому, де на прохання доньки Лідії погоджується стати консультантом у відділку поліції.

Серіал «Батя»

Ще одна прем’єра — «Містер і місис Малишки». 16-серійна іронічна стрічка розповідає історію подружжя Олександра та Марії.

«Містер і місис Малишки»

1 жовтня вийде прем’єра чотирисерійної драми «Евакуація» про вчителя інформатики з Польщі Марюса, який вирушає на пошуки та порятунок своєї 12-річної доньки Марії з окупованого російською армією Маріуполя. Ще одна воєнна драма каналу «Шлях» — про волонтера й аналітика Олексія, який допомагав повертати полонених і зниклих безвісти.

Суспільне

На «Першому каналі» стартував другий сезон політичного токшоу «Новий відлік» із ведучими Андрієм Діхтяренком і Властою Лазур. В осінньому сезоні канал планує показувати стрічки власного виробництва. Вже вийшли прем’єри фільмів «Без вас» і «Як українці українською заговорили».

«Як українці українською заговорили»

Незабаром в ефір вийде документальний фільм про назви й символіку іменних бойових бригад та підрозділів Сил оборони — «На честь». А також фільм-антологія про капеланок, які їздять на фронт, — «Капеланки. Молитва у пеклі». До 100-річчя Українського радіо вийде стрічка «Вся Україна на одній хвилі».

«Вся Україна на одній хвилі»

Також у виробництві компанії зараз такі фільми: «Бути як Харлан» і «Ціна українського хліба».

На «Суспільне. Культура» стартував новий проєкт «Зі своїми по суті». Авторкою та ведучою є Єлизавета Цареградська, у програмі говорять на тему культури. У будні продовжить виходити програма «Культура на часі» та лінійки історичних фільмів, а у вихідні — художнє кіно. Готується до ефіру новий сезон «Батьків-засновників» — проєкт про те, хто насправді «вигадав» Україну.

«Батьки-засновники»

«Ми — Україна»

Свій перший осінній сезон  підготував і канал «Ми — Україна+».

«Ми ставимо амбітну мету — повернути глядачів до телеекранів, і впевнені, що у нас вийде», — так схарактеризував плани на осінній сезон директор телеканалу Ігор Петренко.

З 31 серпня на «Ми — Україна» стартувало шоу «Розряд». За правилами шоу, учасників б’ють струмом. Їм треба пройти всі випробування, отримати гроші або електричний розряд.

Шоу «Розряд»

Ще одна прем’єра — шоу-бесіда «Між нами». Четверо жінок та один чоловік спілкуються на гостру тему. «Тут ставлять незручні питання, на які можна дати лише відверті відповіді. Ксенія Мішина, Ірина Гатун, Олександра Панасевич і Дар’я Баєва — такі ж різні, як і їхні точки зору. Щосуботи між ними сідає у крісло зірковий гість — і впродовж 45 хвилин жінки атакують чоловіка запитаннями з чотирьох сторін», — розповідає про програму пресслужба каналу.

Шоу-бесіда «Між нами»

Окрім цього з 15 вересня  виходитиме в ефір проєкт про різноманітні природні та техногенні катастрофи у світі «Катастрофи. Шанс вижити». Вже в ефірі другий сезон програми «Білими нитками. Світ» — це другий сезон проєкту, який досліджує, як росіяни викривляли реальність в імперські й радянські часи, та як це працює зараз.

 

«Білими нитками. Світ»

У новому сезоні сітку каналу поповнять нові серіали та фільми, які канал поки що не оголошує.

«Дім»

Новий сезон на каналі українського іномовлення «Дім» стартував у серпні. В ефір уже виходить оновлений інформаційно-пізнавальний проєкт «Ранок удома» з новим ведучим, волонтером Денисом Мініним. Він долучився до трійки ведучих Лілії Ребрик, Ірини Хоменко та Костянтина Октябрського.

«Ранок удома»

Як повідомили у пресслужбі каналу, в осінньому сезоні «Ранок удома» підсилив взаємодію з різними волонтерськими та благодійними проєктами й ініціативами, спрямованими на підтримку ЗСУ, зміцнення безпеки та ментального здоров’я українців, адаптацію військовослужбовців, які повертаються з фронту, підтримку поранених бійців, вшанування пам’яті полеглих героїв. Проєкт уже розпочав співпрацю з платформою пам’яті «Меморіал» і провайдером навчання з першої допомоги FAST.

Наприкінці серпня — на початку вересня стартували нові сезони соціальних проєктів «Точка опори» зі Світланою Леонтьєвою та «Я не забуду» з Іриною Хоменко, культурологічного проєкту «Код ідентичності».

«Точка опори»

А у вересні заплановано старт нових сезонів вікторини «Блокпост-шоу» з Володимиром Шумком і «Музтренд» зі Славою Дьоміним, спортивного тижневика «Коло спорту», а також прем’єру нового соціального проєкту «Міста» з Анатолієм Анатолічем. У жовтні вийде оновлений проєкт «Дочекаюсь» із Лілією Ребрик.

Проєкт «Дочекаюсь»

Також планується кілька прем’єрних серіалів і фільмів, які стали переможцями мистецького конкурсу в 2023 році, а також ті проєкти, які вже були показані іншими українськими телеканалами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
402
Читайте також
11.09.2024 09:00
Павло Таяновський
для «Детектора медіа»
790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду