Одеський «7 канал» з 1 вересня припиняє мовлення

Одеський «7 канал» з 1 вересня припиняє мовлення

31 Серпня 2024
1210
31 Серпня 2024
21:12

Одеський «7 канал» з 1 вересня припиняє мовлення

1210
Також припиняється робота онлайн-видання «УСІ».
Одеський «7 канал» з 1 вересня припиняє мовлення
Одеський «7 канал» з 1 вересня припиняє мовлення

7 канал (Одеса) та онлайн-видання «Українська служба інформації» припиняють роботу через припинення фінансування, повідомили джерела «ДМ» та підтвердили представники самих медіа. 

«Детектор медіа» звернувся до головного редактора «7 каналу». Олександр Полуєв повідомив, що наразі доєднався до лав ЗСУ та відмовився коментувати інформацію. Він лише додав, що перший місяць війни телеканал працював практично цілодобово, лише у травні приблизно на місяць припинив мовлення, але вже влітку повернувся із випусками новин та студіями. 

Проте в телеграм-каналі «7 каналу» з’явилося повідомлення: «Шановні читачі та глядачі 7 каналу. З 1 вересня ми робимо паузу у роботі наших ресурсів. Дякуємо, що були з нами, та сподіваємось, що ще розкажемо вам про цікаві події в мирній Одесі та Україні!»

7 канал належить Аднану Ківану. За інформацією джерел «Детектора медіа», він припинив фінансування 7 каналу.

Як повідомила «Детектору медіа» головна редакторка «УСІ» Тетяна Милимко, сайт більше не буде отримувати фінансування від інвестора, яке підтримувало життєдіяльність медіа.

«Ми більше не маємо інвестування, яке було у нас раніше. Звідси виходить, що люди не повинні працювати безкоштовно. Наші соцмережі мали "померти" ще в перші місяці великої війни, тому що фінансування припинилося і тут. Але тоді я розмовляла з генеральним директором, і ми все ж таки дійшли згоди у тому, що сайт має працювати і, звісно, соціальні мережі є гарною підтримкою. Я взяла їх під власну відповідальність. Були люди, які вели їх безкоштовно або за невеликий гонорар, який я знаходила з грантів чи з власної зарплатні. Таким чином ми підтримували соцмережі півтора роки», - розповіла Милимко.

Вона не назвала ім'я інвестора, але медіа пов'язують з бізнесменом Аднаном Ківаном.

Милимко додала, що наразі на фейсбуці «УСІ» приблизно 90 тисяч підписників. Медіа має телеграм-канал, інстаграм та тікток, але протягом півтора року колектив працював над ними, за словами редакторки, безоплатно: «Дуже не хочеться просто взяти це і покинути. Тим більше, коли на півдні України дуже багато всіляких проросійських помийок та телеграм-каналів. "Українська служба інформації" завжди мала тільки проукраїнську позицію. Зараз проукраїнських медіа на півдні стало більше, але їх все одно не достатньо».

За словами Тетяни Милимко, про закриття колектив «УСІ» дізнався декілька днів тому. Редакція планує продовжити вести сторінки в соцмережах та підтримувати сайт, водночас розробляють паралельно новий. «Ми шукатимемо інвесторів, які зацікавлені в незалежних ЗМІ на півдні України. Ми не зупинимось та сподіваємося на вашу підтримку», - каже головна редакторка «УСІ».

«Детектор меіда» звернувся до пресслужби бізнесмена Аднана Ківана по коментар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1210
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
4 год. тому
А чи не може суперпродюсер Кваша залучити цих людей до суспільного?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду