Нацрада перевела канал «Сонце» в мультиплекс «Зеонбуду»

Нацрада перевела канал «Сонце» в мультиплекс «Зеонбуду»

8 Серпня 2024
2192
8 Серпня 2024
13:43

Нацрада перевела канал «Сонце» в мультиплекс «Зеонбуду»

2192
У державному мультиплексі мовитиме канал з логотипом «Сонце+».
Нацрада перевела канал «Сонце» в мультиплекс «Зеонбуду»
Нацрада перевела канал «Сонце» в мультиплекс «Зеонбуду»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила ТОВ «Солар медіа» поміняти логотипи своїх каналів у державному мультиплексі МХ-7 та мультиплексі «Зеонбуду» — МХ-3. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 8 серпня.

ТОВ «Солар медіа» внесла зміни в реєстр і перевела свій основний канал з державного мультиплексу в мультиплекс «Зеонбуду». Натомість в МХ-7 тепер мовитиме «Сонце+». Це другий  канал групи, спрямований на чоловічу аудиторію (35–45 років).  Мовник виграв на конкурсі Нацради на місця в мультиплексі «Зеонбуду» 11 липня. Нагадаємо, канал «Сонце» торік переміг у конкурсі на державний мультиплекс МХ-7, куди перейшов з мультиплекса «Зеонбуду», де мовив на підставі тимчасового дозволу. Однак вибір державного мультиплекса мав негативні наслідки.

Генеральна директорка мовника Крістіна Хлапоніна розказала: «Коли ми перейшли в МХ-7, ми втратили глядачів і доходи. На розкрутку бренду “Сонце” пішло близько 12 років і багато ресурсів. Після того, як він з’явився в МХ-7, що аудиторія побачить його». Також за її словами, у каналу з логотипом «Сонце» є контракт з великим сейлхаузом: «На утримання каналу гроші вже потрібні зараз, але на заключення угоди потрібні місяці. Це суттєво полегшить наше питання і допоможе повернути втрачені доходи».

Члени Нацради підтримали компанію, внесли зміни до реєстру і фактично дозволили поміняти логотипи каналів.

Нагадаємо, 11 липня в конкурсі на вільні місця в мультиплексах «Зеонбуду» перемогли  канали «Super+», «1+1 Україна+», «Сонце+» та «К Конкурент».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду