Созановський: «Інтер» повертається у велику гру

Созановський: «Інтер» повертається у велику гру

8 Серпня 2024
800
8 Серпня 2024
13:12

Созановський: «Інтер» повертається у велику гру

800
Сергій Созановський хоче запустити канал з новинами, аналітикою та документалістикою.
Созановський: «Інтер» повертається у велику гру
Созановський: «Інтер» повертається у велику гру

Новий телеканал групи «Інтер» — «Інтер Україна» — вийде в ефір через рік. Про це під час засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення 8 серпня  розказав член наглядової ради компанії Сергій Созановський.

«“Інтер” повертається у велику гру. Ось і вся концепція каналу. Бо наші конкуренти розслабились. Ми дамо більше життя та вогню», — сказав Сергій Созановський. Основними конкурентами він назва «1+1» та SLM.

«Інтер Україна», за словами його представників, має  бути каналом з новинами, аналітичними програмами, документальними фільмами, серіалами та кіно.

Під час презентації акцент робився на тому, що на каналі будуть саме новини. Нагадаємо, після того, як розпочався єдиний інформаційний марафон, його виробники не транслюють новин на своїх загальнонаціональних каналах.

Сергій Созановський сказав, що участь у виробництві марафону «Інтер» братиме, доки існуватимуть «Єдині новини». За його  словами, згідно з домовленостями між медіагрупами окремих новин на каналах у час трансляції марафону не буде: «Ми корпоративно солідарні. Існує домовленість, яку порушувати неправильно».

Новий канал «Інтер Україна» планує вийти в ефір не з бібліотечним контентом, а з новими проєктами, на створення яких потрібен рік. Сергій Созановський звернув увагу, що через те, що МХ-7 зараз не дуже популярний, багато мовників переходять з державного в мультиплекси «Зеонбуду». Він переконаний, що допомагати залучати глядачів до  мультиплексу мають не лише мовники, а й держава.

«Але  ми маємо віру в те, що за державним мультиплексом світле майбутнє. Ми маємо надію на те, що всі розбірки між “Зеонбудом” та державним мультиплексом зійдуть нанівець і ми діятимемо за протоколом, щоб не заважати мобільним операторам. Тому ми приймаємо ризики», — додав Сергій Созановський.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк звернула увагу на те, що суперечки між Концерном РРТ та «Зеонбудом» завершились і угода підписана.

Олег Чернниш нагадав також про заборгованості «Інтера» перед «Зеонбудом». Представники каналу запевнили, що поступово віддають борги.

Також члени Нацради з представниками «Інтера» говорили про організацію промокампанії державного мультиплексу МХ-7. Олег Черниш пропонував каналам Созановського зробити рекламу МХ-7. Але член Наглядової ради «Інтера» зазначив, що всі сторони мають іти на компроміси: «Якщо в Концерну нема грошей на інформаційну кампанію, то нехай нададуть 5–10% знижку на послуги, а ми надамо промокампанію». Він просив організувати зустріч усіх каналів мультиплексу з представниками Концерну РРТ під патронатом Нацради.

Нагадаємо, 8 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення обрала переможцями на конкурсі на вільні канали в  державному мультиплексі МХ-7 «Megogo Спорт» та «Інтер Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду