Щедрий телевечір. Що канали покажуть у новорічну ніч

Щедрий телевечір. Що канали покажуть у новорічну ніч

30 Грудня 2023
8070
30 Грудня 2023
09:00

Щедрий телевечір. Що канали покажуть у новорічну ніч

8070
«Дизелі», «квартали», кіно, прем’єра «Мавки» та «Новий рік на фронті».
Щедрий телевечір. Що канали покажуть у новорічну ніч
Щедрий телевечір. Що канали покажуть у новорічну ніч

31 грудня у межах інформаційного марафону говоритимуть про війну та Новий рік на фронті. Натомість новорічна ніч на каналах, які не транслюють марафон, пройде у традиціях довоєнного часу. Одночасно новорічні спецвипуски гумористичних шоу покажуть «1+1 Україна» та ICTV. Решта провідних каналів як альтернативу показуватимуть кіносеріальний контент (наприклад «Гаррі Поттер» на Новому та «Спіймати Кайдаша» на СТБ) або шоу (наприклад ТЕТ — «Я люблю Україну»). «Суспільне Культура» розважатиме глядачів концертами «Лісапетного батальйону», Наталі Фаліон та Олександра Злотника.

О 23:40 на більшості каналів планується новорічне привітання президента Володимира Зеленського.

Шоу та концерти

Телеканали «1+1 Україна» та ICTV2 31 грудня розпочнуть транслювати свої гумористичні шоу в однаковий час: о 19:00. На глядачів «Вечірнього кварталу» (до підготовки якого долучилися й акторки «Жіночого кварталу») очікує гумор про війну та реалії нашого сьогодення, а також ексклюзивні номери від запрошених зірок із піснями. Зокрема, музичні виступи Monatik, Тіни Кароль, Наталі Могилевської, Kola, Артема Пивоварова, Піанобой і ТНМК, гурту «Антитіла», Павла Зіброва.

«Вечірній квартал»

Новорічне «Дизель Шоу» на ICTV2 також обіцяє сюрпризи, смішні номери та музичні виступи. «Positiff, krutь, гурт «ТіК», «100лиця», Максим Бородін, дует Христини Панасюк і Сергія Присяжного, Alekseev подарують вам свої найкращі хіти», — йдеться на фейсбук-сторінці шоу.

 

«Дизель Шоу»

Окрім гумористичних шоу на глядачів чекають концерти та традиційні шоу. ТЕТ у праймі 31 грудня покаже другий сезон «Я люблю Україну». А «Суспільне Культура» планує два ювілейні концерти — Наталії Фаліон і «Лісапетного батальйону» та українського композитора Олександра Злотника.

У ніч із 31 грудня на 1 січня на місцевих каналах Суспільного вийдуть гумористичні проєкти та концерти-квартирники, покликані додати позитиву та підтримати українців, які живуть у воєнних буднях, — «Позитивно-підвальне шоу», «Стендап» і «Наші без раші». Шоу виходитимуть із перервою на випуски загальнонаціональних новин «Суспільне Новини. Головне» — о 22:00 та 23:00. Після опівночі місцеві канали покажуть чотири концерти проєкту «Квартирник на Суспільному».

 

Концерти вийдуть і в ефірі інформаційних каналів. Наприклад, 5-й покаже концерт Анатолія Матвійчука «Ювілей. На полустанку любові», «Скрябін у Львівській опері» та концерт гурту Kozak System «Закохані злодії». А канал «Еспресо» з 23:00 покаже спецпроєкт «Новий рік на “Еспресо” та FM “Галичина”». В проєкті, який вестимуть Марія Бурмака та Леся Вакулюк, анонсують багато української музики. Зокрема, можна буде почути композиції Ot Vinta, Svit, «Пиріг і батіг», Міа Рамарі, «Жадан і собаки», Nazva.

«Жадан і собаки»

Окрім музичного програмування, інформаційні канали показуватимуть підсумкові проєкти про рік, інтерв’ю та аналітику.

Телеканал «Дім» також підготував новорічні спецвипуски своїх проєктів «Тихий вечір з Оленою Кравець», «Ранок Вдома», «Я не забуду», #Муз_оборона. Гостями програм будуть Дмитро Кулеба, MONATIK, NK | Настя Каменських, Петро Конопля, POSITIFF, Ivan Navi, Василь Байдак, KOLA, Денис Христов та інші. Ввечері 31 грудня, о 21:40, на каналі «Дім» вийде фінальний випуск програми «Тихий вечір з Оленою Кравець».

Кінопоказ

Для тих, хто не надто любить концерти та шоу, телеканали підготували показ кіно. Наприклад, канал ТЕТ перед виступом президента планує показали фільм «Чаклунка» про пригоди відьми Малефісенти зі «Сплячої красуні». Новий канал покаже останні фільми циклу стрічок про «Гаррі Поттера» — дві частини «Дарів смерті». А після опівночі — «Маску» з Джимом Керрі.

«Суспільне Культура» у вечірньому передпрапймі планує транслювати український художній фільм-казку «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Сценарій до фільму базується на казці українського сценариста та казкаря Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги й козацький рід». Це українська химерна казка про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. Історія, яка є продовженням веселого козацького химородництва Котляревського й Гоголя, вщерть насичена українським народним гумором і козацькою героїкою.

 

«Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке»

СТБ на 31 грудня запланував марафон серіалу «Спіймати Кайдаша». Фільм шоуранерки Наталії Ворожбит, який став головним хітом каналу, знятий за мотивами повісті українського письменника Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». «Історія починається з того, що Лаврін, молодший син Кайдаша, повертається з армії. Він скучив по клубу, танцях і дівчатах, тому відчайдушно гуляє. А Карпо вже поклав око на Мотрю, дівчину з найбільш пробивним характером у Семигорах. Незабаром хлопцеві вдалося вмовити її одружитися. З цього моменту і почалися лихоліття для сім’ї Кайдашів. Дві господині в будинку сперечаються, лаються і б’ються. Ніхто не може поступитися і промовчати, ніхто не може пробачити. Мимоволі втягнуті в конфлікт чоловіки теж перестають довіряти один одному…», — йдеться в анонсі каналу.

«Спіймати Кайдаша»

Канал НТН, як і на Різдво, планує показ французької комедії. В ефір вийде фільм «Іграшка» з П’єром Рішаром. За сюжетом, невдачливий співробітник редакції Франсуа, побоюючись втратити роботу, погоджується на екстравагантну пропозицію свого боса і... стає живою іграшкою його примхливого сина.

Продовжать канали показувати кіно й у перший день нового року. А «1+1» навіть запланував на цей день телепрем’єру «Мавки» — 1 січня о 20:00 — виробництва студії Animagrad, Film.ua Group. Проєкт створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та образів з української міфології. Мавку озвучила актриса Наталка Денисенко. Рухи та пластику Берегині Лісу подарувала прима-балерина Національної опери й народна артистка України Катерина Кухар. А співачка Христина Соловій виконала у мультфільмі дві мавчині пісні. Озвучили героїв Катерина Осадча, Ніна Матвієнко, Назар Задніпровський, Юлія Саніна Олег Скрипка, Олег Фагот Михайлюта, учасники етногурту «Даха Браха», Сергій Притула та Артем Пивоваров.

 

«Мавка. Лісова пісня»

Марафон

Як ідеться на сайті Суспільного, в ефірі Першого каналу під час інформаційного марафону «Єдині новини» 31 грудня з 18:00 до 00:00 ведучі Анна Чередниченко й Андрій Діхтяренко говоритимуть про Новий рік на фронті та як бійці готуються на передовій зустрічати 2024-й. Зокрема на Бахмутському й Авдіївському напрямках. Серед тем також — підготовка до Нового року в Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі, заборона використання феєрверків і святкування в Антарктиді.

Ведучі спілкуватимуться з військовими, волонтерами, священнослужителями про підсумки року. Зокрема, волонтер Сергій Притула розкаже, скільки грошей зібрали у 2023-му, що придбали за це та на що буде перший збір у 2024-му. Надзвичайний і Повноважний Посол України в США (2015–2019) Валерій Чалий розкаже про підсумки року, головні події 2024-го та їх наслідки для України.

У випусках новин журналісти підбиватимуть підсумки 2023-го. Зокрема, розповідатимуть про те, як в Україні змінювалася протягом року ситуація на фронті, чого ми досягли на шляху вступу до Європейського Союзу. Згадають міжнародні події, які заплановані вже у 2024 році, та які вплинуть, зокрема, на війну в Україні й допомогу союзників. Очікуються прямі ввімкнення з українських міст і з-за кордону. Упродовж вечора журналісти в прямому ефірі показуватимуть, яка панує атмосфера в Києві, як проходить святкування Щедрого вечора та які побажання українці мають на 2024 рік.

Окрім цього, в ефірі на глядачів чекають привітання від учасників цьогорічного Нацвідбору на Євробачення-2024 та різдвяно-новорічна версія пісні «Квітка» від представниці України на Дитячому Євробаченні-2023 Анастасії Димид. Також до привітань долучаться Ірма Вітовська, Гурт Kalush Orchestra, Тарас Тополя, Джамала, Shumei, Тіна Кароль, Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк та інші артисти. 

У новорічну ніч українців привітає колектив ударних інструментів оркестру Почесної варти «Клейноди», а Заслужений академічний ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України виконає «Щедрика».

Головне фото: Джамала, проєкт «Різвдо. Ти не один»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8070
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
117 дн. тому
За яким Богом Ви включили "развлякалки" після 01.01,а тільки потім після 3.00 концерт хоч якось схожий на сьогодення та спонукающий на патріотизм,СОРОМ,СОРОМ,СОРОМИЩЕ,як ви не розумієте тільки тоді коли всі зроблять свій вибір- КОЖЕН !!!КОЖЕН НА СВОЄМУ МІСЦІ !!!Просто жити,як ні в чому не бувало(ой зруйнували дім телеведучого )чи воювати за майбутнє свого дому (України)буде вирішення в цій ВІЙНІ,а якщо хтось там воює,а я доначу, а що?⁶ Слава Україні) ,а ми развлєкаєм публіку це ГАНЬБА ! ВІЙНА це кров,загиблі люди знайомі і незнайомі,це біль вона постійна дітей ,батька,мати,сестри ,дружини,чоловіка, біль,кров,сльози,БІЛЬ,КРОВ,СЛЬОЗИ,в,країні Війна,Людини Ви з глузду з'їхали?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду