СБУ хоче знову включити у «чорний список» Мінкульту російського актора «Солнцепека»

СБУ хоче знову включити у «чорний список» Мінкульту російського актора «Солнцепека»

13 Липня 2023
1705
13 Липня 2023
13:51

СБУ хоче знову включити у «чорний список» Мінкульту російського актора «Солнцепека»

1705
Олексій Кравченко знімався у пропагандистській стрічці «Солнцепек» про те, як українська армія нібито нападає на Донбас і розвʼязує війну.
СБУ хоче знову включити у «чорний список» Мінкульту російського актора «Солнцепека»
СБУ хоче знову включити у «чорний список» Мінкульту російського актора «Солнцепека»

Служба безпеки України надіслала лист до Міністерства культури та інформаційної політики щодо включення до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, російського актора Олексія Кравченка. Про це йдеться у відповіді на запит «Детектора медіа» начальника управління Артема Дехтяренка.

Цей російський актор знімався у пропагандистській стрічці «Солнцепек» про те, як українська армія нібито нападає на Донбас і розвʼязує війну. Через участь у цьому фільмі Міністерство культури та інформаційної політики України у 2021 році внесло його, інших акторів і творчу групу до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Однак зараз його в цьому переліку немає.

У відповідь на запит «Детектора медіа» Мінкульт повідомив, що Олексія Кравченка з Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, виключили в листопаді 2021 року на підставі звернення СБУ, яка проводила додаткову перевірку щодо цього актора.

«Детектор медіа» звернувся із запитом до СБУ та попросив пояснити підстави, на яких актора виключили з «чорного списку», та чим завершилася додаткова перевірка, про яку згадує Мінкульт.

Після виходу матеріалу «Російський актор зник із «чорного списку» Мінкульту й опинився в ефірі українського каналу» СБУ повідомила «Детектору медіа», що служба перевіряє громадян держави-агресора на наявність або відсутність законних  підстав для недопущення до участі в гастрольному заході через призму загроз державному суверенітету, територіальній цілісності тощо.

«За результатами додаткової перевірки Службою безпеки України направлено лист до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо включення зазначеного вами іноземця (російського актора Олексія Кравченка. — «ДМ») до Переліку осіб, які несуть загрозу нацбезпеці», — зазначив у відповіді на запит Артем Дехтяренко.

Нагадаємо, читачка «Детектора медіа» помітила на каналі Star Cinema кілька фільмів із російськими акторами, які  їздили до окупованого Криму та знімались у російських пропагандистських стрічках. Зокрема, 13 червня 2023 року канал показав фільм «Моя мама Снігуронька», в якому одну з ролей зіграла Марія Порошина. Акторку внесено у список «Миротворця» через те, що вона їздила в окупований Росією Крим у серпні 2017 року з гастролями. Також 13 червня канал показав фільм «Ти завжди будеш зі мною» з Олексієм Кравченком. Цей російський актор знімався у пропагандистській стрічці «Солнцепек» про те, як українська армія нібито нападає на Донбас і розвʼязує війну.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1705
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду