Нацрада оштрафувала радіо з Кропивницького через відсутність мовлення

Нацрада оштрафувала радіо з Кропивницького через відсутність мовлення

28 Вересня 2023
1951
28 Вересня 2023
15:25

Нацрада оштрафувала радіо з Кропивницького через відсутність мовлення

1951
У роботі ще восьми компаній регулятор не виявив порушень.
Нацрада оштрафувала радіо з Кропивницького через відсутність мовлення
Нацрада оштрафувала радіо з Кропивницького через відсутність мовлення

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зобов’язала компанію ТОВ «Радіо ТТВ» з  Кропивницького сплатити штраф через відсутність мовлення. Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні.

Перевірка Нацради не зафіксувала мовлення радіостанції впродовж 14 днів у місті Кропивницькому та Кіровоградському районі.

«Відсутність мовлення упродовж 14 днів є значним порушенням.  Воно передбачає штраф у розмірі 10% ліцензійного збору», — сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Перевірка проводилась через завершення строку дії ліцензії.

За словами Максима Онопрієнка, «Радіо ТТВ» інформувало про тимчасове призупинення мовлення через «відсутність  спільного бачення з партнером “Довіра”», ретрансляцію програм компанії передбачає ліцензія.

Під час засідання представниця радіостанції повідомила, що до кінця року засновники планують відновити мовлення радіостанції. Саме тому просили дати час на усунення порушення.

Регулятор пристав на це прохання і дозволив компанії впродовж трьох місяців розпочати ефір. Але водночас визнав порушення і зобов’язав сплатити штраф у розмірі 13 554 гривні 20 копійок.

Також Нацрада провела перевірку ще низки компаній: Перший, «Суспільне. Культура», «Суспільне. Вінниця», «Суспільне. Запоріжжя», «Суспільне. Івано-Франківськ», «Суспільне. Кропивницький», «Радіо Хіт» з Охтирки Сумської області, «Мелодію ФМ». Та не знайшла в їхній діяльності порушень.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», Нацрада винесла припис радіостанції «Перець FM» (юридична особа ТОВ «ТРК "Столиця"») через порушення Правил ведення мовлення у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Нагадаємо, перевірки регулятор зупинив одразу після вторгнення, тому що Кабмін видав Постанову № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», яка передбачає припинення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду на період воєнного стану. Однак 14 червня 2023 року Кабінет Міністрів України вніс зміни в це розпорядження, й Нацрада взялася їх відновлювати. Найперше перевіряють компанії, в яких завершується термін ліцензії.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Читайте також
15.06.2023 12:03
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду