Нацрада винесла на обговорення підзаконні акти щодо ліцензування, реєстрації структури власності тощо

Нацрада винесла на обговорення підзаконні акти щодо ліцензування, реєстрації структури власності тощо

6 Квітня 2023
952
6 Квітня 2023
13:00

Нацрада винесла на обговорення підзаконні акти щодо ліцензування, реєстрації структури власності тощо

952
Після затвердження актів Нацрада розпочне процедури ліцензування та реєстрації.
Нацрада винесла на обговорення підзаконні акти щодо ліцензування, реєстрації структури власності тощо
Нацрада винесла на обговорення підзаконні акти щодо ліцензування, реєстрації структури власності тощо

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  винесла на громадське обговорення 14 підзаконних актів. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 6 квітня.

Після громадського обговорення Нацрада, за словами її члена Олександра Бурмагіна, планує затвердити їх на початку травня.

«Тоді вже можна буде звертатись щодо реєстрації онлайн медіа, друкованих медіа тощо, — сказав він і додав: —  Зараз ми отримуємо багато звернень які хочуть реєструвати онлайн медіа. І в тому числі платформи, які мають власні канали. Але це ми зможемо зробити після затвердження підзаконних актів».

Пунктом 37 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про медіа» передбачено обов’язок Національної ради упродовж трьох місяців з дня набуття чинності закону «Про медіа» затвердити нормативно-правові акти, зразки документів, передбачені законом.

Підзаконні акти, які розробив регулятор:

  • Положення про особливості ліцензування та реєстрації у сфері медіа в період дії воєнного чи надзвичайного стану.
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяв щодо ліцензування суб’єктів у сфері медіа.
  • Методика розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб’єктів у сфері медіа.
  • Порядок здійснення офіційного моніторингу та проведення перевірок діяльності суб’єктів у сфері медіа.
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяв щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа.
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяви щодо реєстрації іноземних лінійних медіа.
  • Положення про особливості процедури застосування до суб’єктів у сфері медіа в період дії воєнного чи надзвичайного стану заходів реагування за грубі порушення вимог законодавства.
  • Форми відомостей про структуру власності.
  • Перелік подій значного суспільного інтересу.
  • Порядок видачі та анулювання дозволів на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення.
  • Порядок ведення Реєстру суб’єктів у сфері медіа.
  • Види форматів лінійних аудіовізуальних медіа.
  • Порядок проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та припинення їхніх повноважень.
  • Порядок замовлення розрахунків щодо можливості та умов користування радіочастотним спектром для потреб мовлення, у тому числі для потреб тимчасового мовлення, з метою створення каналів мовлення та/або ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж.

Щойно регулятор оприлюднить проєкти на своєму сайті, додамо посилання.

Нагадаємо, 31 березня вступив у дію закон «Про медіа». У зв’язку з цим Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала роз’яснення щодо нового закону.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
952
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду