Нацрада затвердила свої перші підзаконні акти

Нацрада затвердила свої перші підзаконні акти

18 Травня 2023
2878
18 Травня 2023
13:03

Нацрада затвердила свої перші підзаконні акти

2878
Серед них — порядки подання заяв щодо реєстрації та ліцензування у сфері медіа, положення про ліцензування під час воєнного стану тощо.
Нацрада затвердила свої перші підзаконні акти
Нацрада затвердила свої перші підзаконні акти

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила одинадцять підзаконних актів. Таке рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 18 травня.

Зокрема, це такі документи:

  • Положення про особливості ліцензування та реєстрації у сфері медіа в період дії воєнного чи надзвичайного стану;
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяв щодо ліцензування суб’єктів у сфері медіа;
  • Методика розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб’єктів у сфері медіа;
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяв щодо реєстрації суб’єктів у сфері медіа;
  • Порядок подання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяви щодо реєстрації іноземних лінійних медіа;
  • Положення про особливості процедури застосування до суб’єктів у сфері медіа в період дії воєнного чи надзвичайного стану заходів реагування за грубі порушення вимог законодавства;
  • Форми відомостей про структуру власності;
  • Порядок замовлення розрахунків щодо можливості та умов користування радіочастотним спектром для потреб мовлення, у тому числі для потреб тимчасового мовлення, з метою створення каналів мовлення та/або ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж;
  • Порядок ведення Реєстру суб’єктів у сфері медіа;
  • Види  форматів лінійних аудіовізуальних медіа;
  • Порядок проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та припинення їхніх повноважень.

Тексти цих  положень можна переглянути на сайті регулятора.

Нагадаємо, 6 квітня 2023 року  Нацрада  винесла на громадське обговорення 14 підзаконних актів, а 20 квітня ще два акти.

Пунктом 37 прикінцевих і перехідних положень Закону України «Про медіа» передбачено обов’язок Національної ради впродовж трьох місяців з дня набуття чинності Закону «Про медіа» затвердити нормативно-правові акти та зразки документів, передбачені законом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду