Ще 10 іноземних каналів отримали дозвіл на трансляцію в Україні

Ще 10 іноземних каналів отримали дозвіл на трансляцію в Україні

3 Листопада 2022
2564
3 Листопада 2022
12:57

Ще 10 іноземних каналів отримали дозвіл на трансляцію в Україні

2564
Тепер у переліку адаптованих 84 іноземні канали.
Ще 10 іноземних каналів отримали дозвіл на трансляцію в Україні
Ще 10 іноземних каналів отримали дозвіл на трансляцію в Україні

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення додала у «Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються» ще 10 іноземних каналів. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 3 листопада.

Це наступні канали: Deutsche Welle (англійською та німецькою мовами), France 24, SEA TV, CBS Reality, Blue Hustler, JimJam, Fox, Fox Life, Trace Sports Stars. Загалом перелік налічує 84 канали.

Член Нацради Максим Онопрієнко нагадав, що для охочих долучити канали до переліку залишилось ще десять днів, щоб привести документи у відповідність до вимог. Ті чи інші проблеми з документами — це на сьогодні одна з найтиповіших помилок, якої припускаються дистрибутори. Однак, за словами Максима Онопрієнка, «найстрашніше — коли регулятор бачить посилання на ліцензії Роскомнадзора або анонси з московським часом».

До згаданого переліку Нацрада зможе долучити канали, які подадуть потрібні документи до 16 листопада включно.

У вересні, коли затверджувався оновлений перелік іноземних каналів, регулятор дав дистрибуторам і правовласникам, які мали подати документи на включення до переліку, але не зробили це, ще два місяці. Протягом цього часу транслювати канали, які були у старому переліку, не заборонено.

Нагадаємо, 15 вересня Нацрада затвердила оновлений перелік іноземних телеканалів, які можна ретранслювати в Україні. У ньому замість 185 каналів — лише 49. 29 вересня Нацрада доповнила «Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються», 18 мовниками, а потім ще долучила до нього 7 іноземних каналів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2564
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mykola
538 дн. тому
А толку якщо 99% тих телеканалів не мають української доріжки а тільки рос.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду