detector.media
20.10.2022 15:54
Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн
Держкіно заявляє, що кіновиробники не отримали 200 млн грн
А тендери на «Прозоро» були «суто процедурною підготовкою» до укладання державних контрактів.

Державне агентство з питань кіно заявляє, що кошти, передбачені згідно з тендерами «Прозоро» на кіновиробництво, переможці Сімнадцятого конкурсного відбору ще не отримали. Про це йдеться на сайті Держкіно.

А проведення тендерів на сайті «Прозоро» агентство називає «суто процедурними етапами з підготовки та укладення державних контрактів», оскільки спливав відведений на це законодавством термін.

«Держкіно не виділяло зараз, під час війни, жодного фінансування на виробництво кіно. Ніхто грошей не отримував, всі згадані в публікаціях проєкти є переможцями 17-го конкурсного відбору, який завершився ще до війни», — йдеться у повідомленні Держкіно.

12 жовтня 2021 р. Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення про надання державної підтримки проєктам-переможцям 17-го конкурсу.

Відповідно до Порядку прийняття рішення Радою з державної підтримки кінематографії про здійснення публічних закупівель, Рішення Ради про надання державної підтримки може бути автоматично анульовано у разі неукладення протягом одного року (для кінопроєктів спільного виробництва протягом трьох років) договору на виробництво фільму між Держкіно та суб’єктом кінематографії.

Тобто останньою датою підписання контрактів за проєктами-переможцями 17-го конкурсу було 12 жовтня 2022 р.

Також агентство додає, що оплати з виробництва фільмів передбачаються на наступні бюджетні роки: «А оплата, що переходить на наступний рік, здійснюється Держкіно за додатковою угодою до Договору, яка визначає порядок перерахування грошових коштів в межах призначень державного бюджету на відповідний рік». Тому інформацію про виділення коштів на кіно під час війни агентство вважає фейком.

А також Держкіно додає: «Ми сподіваємось, що зможемо виконати всі свої зобов'язання перед переможцями конкурсних відборів».

Нагадаємо, у  вересні на платформі «Прозоро» Державне агентство з питань кіно провело низку тендерів щодо виділення 191 517 054 гривень на виробництво ігрового та неігрового кіно.

Згідно з цим рішенням виділені кошти підуть на створення кінопроєктів, що стали переможцями Сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно, який провели у вересні минулого року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY