«Датагруп» купує провайдера Volia

«Датагруп» купує провайдера Volia

22 Грудня 2020
2813
22 Грудня 2020
13:14

«Датагруп» купує провайдера Volia

2813
Угода буде офіційно оформлена після схвалення з боку регуляторних органів. Очікується, що після інтеграції об’єднаний бізнес буде генерувати більше ніж $130 млн виручки.
«Датагруп» купує провайдера Volia
«Датагруп» купує провайдера Volia

Національний оператор фіксованого зв’язку та цифрових послуг України «Датагруп» домовилася про придбання 100% провайдера телекомунікаційних Volia («Воля»). Про це повідомляє сайт фонду EEGF II Horizon Capital, який є єдиним фінансовим інвестором «Датагруп».

EEGF II Horizon Capital надає повну підтримку для цієї угоди. Компанія має частку 96,13% «Датагруп», а ще 3,87 % належить генеральному директору оператора Михайлу Шелембі.

Наразі ТОВ «Воля-кабель» опосередковано належить низці іноземних інвестиційних фондів і приватних банків: Providence Equity Partners (34,7%), SigmaBleyzer (11,7%), Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та іншим.

Засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital Олена Кошарна зазначила, що об’єднання цих компаній, кожною з яких володіє фонд прямого інвестування, була давньою мрією Horizon Capital і «Датагруп»: «Як "Датагруп", так і Volia працюють у сильно фрагментованих галузях, що історично означало обмежений інтерес інвесторів та обсяг інвестицій. Масштаб має дуже велике значення, коли мова йде про телекомунікаційну інфраструктуру, щоб відповідати вимогам зростаючої діджиталізації країни, а це потребує значних капіталовкладень для модернізації та розширення як мережі доступу, так і національної оптоволоконної інфраструктури. Виграють від цього злиття споживачі України та країна в цілому, оскільки Україні потрібні значні інвестиції в інфраструктуру, щоб відповідати вимогам епохи цифрових технологій».

Генеральний директор та акціонер «Датагруп» Михайло Шелемба переконаний, що об'єднання компаній  дозволить інвестувати у модернізацію мереж та відкриє нові можливості для співробітників. «Кожна компанія обслуговує різні сегменти ринку: "Датагруп" є лідером B2B-сегмента, лише 15% доходів якої приносить B2C, тоді як Volia – лідер у сегменті B2C, що отримує менш ніж 5 % своїх доходів від B2B-клієнтів. Після інтеграції об’єднаний бізнес буде генерувати більше ніж 130 мільйонів доларів виручки та 50 мільйонів доларів EBITDA, з одним з найнижчих коефіцієнтів заборгованості серед великих телекомунікаційних компаній у регіоні Центрально-Східної Європи. Ми сподіваємось, що ця угода дозволить залучити інвестиції в інфраструктуру України як з боку вітчизняних, так і з боку міжнародних інвесторів», - сказав він.

Генеральний директор компанії Volia Антон Дзюбенко додає, що об'єднання – це безпрограшний варіант для всіх: як для Volia та «Датагруп», так і для усієї країни: «Оскільки високі темпи зростання та операційна ефективність принесуть більше податків та переваг суспільству. Більш того ця угода сприятиме впровадженню урядової ініціативи з  досягнення світового лідерства у наданні високоякісних цифрових послуг для своїх громадян».

Нагадаємо, Volia — новий бренд провайдера ТОВ «Воля-кабель», який раніше працював під назвою «Воля».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2813
Читайте також
03.09.2020 14:44
«Детектор медіа»
1 194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду