Film.ua про касові збори в умовах війни: Дивимось на ці цифри й тихо плачемо

Film.ua про касові збори в умовах війни: Дивимось на ці цифри й тихо плачемо

18 Серпня 2022
1753
18 Серпня 2022
10:44

Film.ua про касові збори в умовах війни: Дивимось на ці цифри й тихо плачемо

1753
Надія Коротушка, Film.ua Group: 7–10 липня сумарний бокс-офіс усього кінопрокату в Україні становив близько 14,5 мільйона гривень. Збори останнього вікенду перед війною становили близько 65 мільйонів гривень.
Film.ua про касові збори в умовах війни: Дивимось на ці цифри й тихо плачемо
Film.ua про касові збори в умовах війни: Дивимось на ці цифри й тихо плачемо

Керівниця напрямку кінотеатральної дистрибуції Film.ua Group та співпродюсерка фільму «Скажені сусіди. Нові історії» Надія Коротушка в інтерв’ю «Детектору медіа» розповіла про першу кінопрем’єру українського фільму з початку повномасштабної війни, яка відбулась 7–10 липня.

Коротушка зазначила, що перший вікенд прокату бокс-офіс «Скажених сусідів» становив 1 мільйон 90 тисяч гривень, це понад 8 тисяч проданих квитків, що непогано з огляду на стан ринку.

«У вікенд, коли вийшли "Скажені сусіди" (7–10 липня. — "ДМ"), сумарний бокс-офіс усього кінопрокату в Україні становив близько 14,5 мільйона гривень. Вікенд перед ним приніс 9,5 мільйона гривень, тобто зростання — 40 %. Звичайно, це не зрівняється з довоєнними реаліями: збори останнього вікенду перед війною становили близько 65 мільйонів гривень. Ми дивимось на ці цифри й тихо плачемо. Але особисто я очікувала, що ми зберемо менше», – каже вона.

Однак загалом, результатом прем’єри Film.ua задоволений: «Ми дуже швидко запускали фільм у прокат, це була спонтанна ідея. Коли вона з’явилася, ми обговорили її з кінотеатрами, всі нас підтримали. Ми розуміли, що український контент має бути на екранах, особливо під час війни. І нам здавалося, що люди готові дивитись українське кіно. А нових релізів на екранах не було. Звичайно, ми успішно перезапускали в прокат наші старі фільми: з березня по липень ми показали близько десяти наших фільмів виробництва 2018–2021 років. Люди сходили й подивилися, але що далі?».

Найуспішніший кінотеатр для «Скажених сусідів» був «Мультиплекс Вікторія Гарденс» у Львові.

«Загалом і до війни найкраще на українське кіно ходили мешканці Києва та західних регіонів України. Одеса ходила так собі, Харків — непогано. Зараз основна маса глядачів припадає на Київ та Львів. Причини зрозумілі: в областях на сході ведуться активні бойові дії, а в Одесі багато кінотеатрів не відкрилися».

У перший день прокату Film.ua зробив закритий показ в одному з кінотеатрів, з метою безпеки про це ніде не писали.

«...На нього прийшли Юра Горбунов і Назар Задніпровський. Ми запросили туди близько 50 військових, на решту місць прийшли звичайні глядачі, які купили квитки. Все пройшло дуже тепло. Я думаю, що ми періодично продовжуватимемо цю практику, не афішуючи такі заходи з метою безпеки», – каже Коротушка.

Фото: Max Sat/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1753
Читайте також
14.09.2022 10:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
85 482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду