Film.ua спрямовує кошти з продажу фільмів за кордон на потреби ЗСУ та постраждалих від війни

Film.ua спрямовує кошти з продажу фільмів за кордон на потреби ЗСУ та постраждалих від війни

11 Березня 2022
1505
11 Березня 2022
14:26

Film.ua спрямовує кошти з продажу фільмів за кордон на потреби ЗСУ та постраждалих від війни

1505
Film.ua Group закликає долучатися до цієї ініціативи інші українські продакшені та виробників контенту.
Film.ua спрямовує кошти з продажу фільмів за кордон на потреби ЗСУ та постраждалих від війни
Film.ua спрямовує кошти з продажу фільмів за кордон на потреби ЗСУ та постраждалих від війни

Film.ua Distribution вирішила перераховувати кошти, отримані за продаж прав на покази своїх проєктів за кордоном, у фонди, які підтримують Збройні Сили України, на гуманітарну допомогу постраждалим від війни та біженцям. Про це «Детектору медіа» розказали у компанії.

Фільм «Черкаси», гроші за продаж якого у Чехію перерахували на підтримку Збройних Сил України, Film.ua Distribution, також подали польському телеканалу TVP, а також каналам Естонії, Литви та Латвії.

«Хочемо подякувати нашим колегам з Німеччини – ZDFE, партнерам з Польщі, Румунії, Словенії та Молдови, які також купують контент і таким чином підтримують ініціативу передачі грошей у фонди, серед яких – "Повернись живим" та гуманітарний фонд "Червоного хреста в Україні"», – коментує директор з дистрибуції контенту Film.ua Group Євген Драчов.

Film.ua Distribution також пропонує до купівлі й інший контент: фентезі «Сторожова Застава», нуарний детектив «Схованки», анімаційний фільм «Викрадена Принцеса», детективний серіал «Нюхач» та інші.

«Багато наших партнерів продовжили права на вже придбаний контент. Так, на телебаченні Південної Кореї зараз триває показ третього сезону костюмованої драми «Кріпосна», а після кожної серії транслюється інтерв'ю посла України»,  розказала пресслужба кінокомпанії,  «Також ми дуже раді, що наші партнери у цей час придбали каталог FILM.UA Group – зокрема, це зробили TVP та ZDFE, а також колеги з Молдови, Румунії, Словаччини та інших країн».

Для того, щоб популяризувати Україну у світі деякий контент, зокрема культурного та етнографічного спрямування, компанія пропонує закордонним мовникам безкоштовно. Це проєкти «Спадок», «Весільний спадок», «Борщ», ролики «І будуть люди» та інші.

Також дитячий контент компанії  (наприклад, фільми «Сторожова Застава», «Фокстер і Макс» та інші) придбав дистрибутор у країнах Балтії ACME Film, щоби організовувати кінотеатральні покази для родин українських біженців.

Для українських і світових глядачів Film.ua Group створює промо ролики, а також відео, що фіксують воєнні злочини російської армії.

Film.ua Group закликає долучатися до цієї ініціативи інші українські продакшені та виробників контенту. «Ми готові виступити посередниками з нульовою комісією та направити усі гроші фондам», – додає Євген.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно 7 березня повідомило, що права на телетрансляцію фільму «Черкаси» продали в Чехію. Кошти за цей контракт вирішили передати на підтримку Збройних Сил України.

Фото: FILM.UA Group/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду